7. září 2023 14:40
Adam Vala

Kazmův film překonal velmi důležitou diváckou metu

Celovečerní film ONEMANSHOW: The Movie se stal během srpna extrémně diskutovanou událostí, vzbudil nebývalou vlnu ohlasů a kontroverzí, dlouhá řada lidí ho miluje a také nenávidí.

Zároveň se stal jedním z divácky nejúspěšnějších filmů poslední doby, když ho během pouhých 20 dnů promítání v kinech vidělo přes 500 000 diváků. Hranice půl milionu prodaných vstupenek dosáhl jako teprve třetí film v letošním roce, po celosvětových hitech Avatar: The Way of Water a Barbie.

„Jedná se bez nejmenšího sporu o fenomenální úspěch,“ říká Martin Palán, ředitel distribuční společnosti Bontonfilm, která film do kin uvedla. „Film se stal opravdovou událostí, přinesl úplně jiné pojetí a odvahu dělat věci jinak, přivedl do kin mladé publikum a diváky, kteří jinak do kina přestali chodit.“

A jak že to je s tolik diskutovaným poklesem návštěvnosti? „Často se píše, že o film už není zájem a sály jsou prázdné, nicméně faktem je, že tři týdny v kuse je ONEMANSHOW: The Movie na čele žebříčku návštěvnosti a pro mnoho kin takříkajíc zachránil sezonu. Z hlediska návštěvnosti ho po třech týdnech promítání srovnáváme už jen s těmi nejúspěšnějšími globálními trháky, to hovoří za vše,“ dodává Palán.

Zdroj: Bontonfilm

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický