23. srpna 2024 16:55

Bude Joker 3? Režisér promluvil o šancích na komiksovou trilogii s Joaquinem Phoenixem

Dostane Joker svou vlastní trilogii?

První Joker (2019) se stal obrovským hitem a příběh o vzniku komiksového záporáka držel dlouho rekord nejnavštěvovanějšího mládeži nepřístupného filmu všech dob, dokud ho nepřekonal rovněž komiksový Deadpool & Wolverine. Ještě před premiérou muzikálově laděné dvojky Joker: Folie à Deux promluvil o budoucnosti série její režisér i spoluscenárista Todd Phillips.

Fanoušci budou z jeho slov jistě zklamaní, protože se nedočkají obvyklé trilogie. „Bylo zábavné hrát si na tomto pískovišti během dvou filmů, ale myslím, že jsme v rámci toho světa řekli vše, co jsme chtěli,“ naznačil Phillips magazínu Variety, že třetí film skutečně není na pořadu dne, tedy alespoň ne pod jeho taktovkou. A jelikož představitel hlavní role Joaquin Phoenix už dříve prohlásil, že pod jiným tvůrcem nemá o návrat pod masku Jokera zájem, je prakticky rozhodnuto.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

V kontextu příběhu dává Phillipsovo rozhodnutí jasný smysl. Joker byl míněn jako příběh o zrodu zřejmě nejslavnějšího komiksového padoucha a nikdy nebylo v plánu dostat se do fáze, kdy už je zavedeným vládcem podsvětí v Gotham City. Jeho příběh by se totiž musel zkřížit s Batmanem, což však z povahy samostatného projektu umístěného do retro světa odpovídajícího přelomu 70. a 80. let nikdy nebylo v plánu.

Dvojka chce ukázat, jak se ze samotářského psychotika, který propadnul sítí děravého sociálního systému, stává otevřený a odhodlaný ničitel připravený nechat svět shořet. Pomůže mu k tomu toxická láska k ošetřovatelce Harleen Quinzel (Lady Gaga) za zdmi nápravného zařízení Arkham, to vše za tónů populárních melodií upravených islandskou skladatelkou Hildur Guðnadóttir, která je držitelkou Oscara za soundtrack k prvnímu Jokerovi.

Joker: Folie à Deux dorazí do českých kin 3. října 2024. V dalších rolích se objeví Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey nebo Jacob Lofland.

Zdroj: Screen Rant, Variety

Video: Trailer druhého Jokera

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický