4. září 2024 17:20

Jak se povedl Joker 2? První ohlasy jsou absolutně nadšené, bohužel ale ne všechny

Joker neztratil nic ze své kontroverzní pověsti. Film, stejně jako jeho tragická hlavní postava, polarizuje.

Pokračování dospěle laděného komiksového megahitu Joker mohli vidět první diváci na filmovém festivalu v Benátkách. Snímek s podtitulem Folie à Deux, v němž Jokera (Joaquin Phoenix) nově doplní jeho osudová žena Harley Quinn v podání Lady Gaga, tak získal první reakce kritiků. Podobně jako u původního snímku se pohybují na plné škále od nadšeného jásání až po takřka opovržlivé odplivnutí.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

„Jaké herecké představení, jaký příběh, jaká krása, jaký film! Lady Gaga a Joaquin Phoenix to dokázali a režisér Todd Phillips potvrdil, že je nejlepší z nejlepších. Tenhle film si zaslouží absolutorium. Joker 2 je za nás jasným filmem roku,“ sdílel populární portál JoBlo na síti X. Podobně to vidí Ruben Nepales: „Joker jako muzikál? Vlastně to funguje, a úžasně. Phoenix jako zpěvák válí a velký Phillipsův risk se vyplatil, díky obsazení v čele s Lady Gaga a překvapivému a ironickému výběru písniček. Kdo by to byl čekal?“

Film sice stojí samostatně, ale podle Lorenza Ciorcala zajímavě rozšiřuje komiksové univerzum. „Rozšiřuje to kontinuitu způsobem, který byste nečekali, závěr opravdu stojí za to. Najednou toužím po třetím dílu. Gaga hraje spíše vedlejší roli, ale její postava je skutečně bombová. Budete koukat!“ píše.

Filmdreams konstatují, že poselství filmu je jímavé a zničující, ale jeho provedení nedokáže vzbudit zdaleka tolik emocí, kolik by si látka zasloužila, což může být divácky frustrující. „Hudební stránka působí jako trik a v závěru už se značně ohraje,“ myslí si D-Mo. Podle bleskové recenze uživatele Starboy jde o slátaninu, která chce být vším a nakonec není ničím. Phillipsova režie je podle něj stále neobratná a maximum, kterého je schopný dosáhnout, je kopírovat snímek po snímku dobové klasiky, z nichž čerpá.

Neměli byste minout: Vetřelec míří na Zemi. První upoutávka láká na pořádně drsnou a promyšlenou sci-fi

Druhý Joker dorazí do českých kin 3. října 2024, takže si na něj uděláte vlastní názor už docela brzy. V dalších rolích se na velkém plátně objeví Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener nebo Harry Lawtey.

Zdroj: Gizmodo, Comic Book Movie

Video: Trailer druhého Jokera

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický