5. února 2024 18:35

Líbačka s holkou. Wednesday se v novém filmu pořádně rozjela, reakce jsou rozporuplné

Jenna Ortega se v líbací scéně rozhodně nedržela zpátky. Vyvolala tím na sociálních sítích pořádně širokou škálu emocí.

Jenna Ortega umí být pořádně uhrančivá. Moc dobře si to uvědomují tvůrci snímku Premiantka, který právě běží v českých kinech. Jednadvacetiletá herečka proslavená seriálem Wednesday se v něm chopila role talentované spisovatelky Cairy, která se zaplétá do komplikovaného vztahu se svým profesorem a mentorem Jonathanem (Martin Freeman).

Na sociálních sítích teď vzbuzuje poprask scéna, v níž se Caira nechá unést vášní s kamarádkou Winnie (Gideon Adlon). Celkem intenzivní a střihem nepřerušená scéna lesbického líbání si našla své fanoušky i odpůrce. Každopádně potvrdila dojem, který si mohli diváci udělat už na základě peprného traileru.

„Ne, fakt nepotřebuju vidět někoho jiného, jak líbá Jennu Ortegu. Zničilo mi to večer a uvrhlo do hluboké deprese,“ stojí v jednom ze sarkastických komentářů. Jeden z uživatelů pak zvolil strohou popisku: „Jenna Ortega a její škola líbání žen.“ Virálnost příspěvku shrnuje reakce: „Moje timeline je plná lesbického líbání. Prosím, Elone Musku, nešlo by to spravit?“ V menšině jsou projevy pohoršení, což shrnulo mimo jiné rýpnutí do mužského pokrytectví: „Heterosexuální chlápci jsou celí rozjaření, když Jenna Ortega líbá holku.“

Premiantka podle zámořských kritiků žádné mnohoznačné, dráždivé či temné otázky neotvírá a je spíše neškodnou a nudnou báchorkou, kterou nezachrání ani slušné výkony obou hlavních představitelů. „Film má zhruba takovou intelektuální sílu jako reklama na parfém. Zastaralá a hrozivě špatná záležitost, která by možná unikla posměchu v 80. letech, ale dnes si fakt nezaslouží slitování,“ napsal Brian Lowry pro CNN. Snímek napsaný a zrežírovaný začínající filmařkou Jade Halley Bartlett má na Rotten Tomatoes 33 % pozitivních recenzí s průměrným ratingem 5,2/10.

Zdroj: SportskeedaRotten Tomatoes

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný