21. listopadu 2023 12:40

Jason Bourne se vrací do kin! Zatím mu chybí jediná základní přísada

Pokračování populární série o agentu bez minulosti už dokonce získalo režiséra.

Jason Bourne se opět vydá na cestu za pravdou a svojí minulostí. Studio Universal Pictures chystá šestý díl akčního thrilleru vzniklého na motivy knih od Roberta Ludluma. Bude u toho jiný režisér, ale předpokládá se účast Matta Damona v hlavní roli.

Veterána série Paula Greengrasse, který režíroval trojici z filmů včetně zatím posledního snímku Jason Bourne (2016), má vystřídat Edward Berger. Ten má po podpisu smlouvy dohlížet taky na dopsání příběhu. Právě až s hotovým kvalitním scénářem chce studio oslovit Matta Damona a přesvědčit ho, aby naskočil zpět do jedné ze svých nejslavnějších rolí. Hmmm... hodně štěstí?

Berger se významně zapsal v roce 2022 adaptací válečné klasiky Na západní frontě klid. Ta získala úctyhodných devět nominací na Oscara, z nichž čtyři proměnila, včetně té pro nejlepší mezinárodní film. Dvaapadesátiletý německý filmař předtím točil třeba seriály Patrick Melrose, Teror nebo Your Honor. Aktuálně dokončuje vatikánský thriller Conclave podle stejnojmenného románu od Roberta Harrise, kde v hlavních rolích uvidíme Stanleyho Tucciho, Ralpha Fieneese, Isabellu Rossellini nebo Johna Lithgowa.

Zdroj: Deadline, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný