28. června 2024 16:15

Skoro jako Forrest Gump 2: Trailer nového filmu od hvězd a režiséra legendární klasiky

Trailer filmu Here.mp4

Novinka by se klidně mohla jmenovat Kdyby zdi mohly mluvit. Odehrává se totiž v průběhu takřka celého století v jediném pokoji.

Blíže k pomyslnému pokračování Forresta Gumpa z roku 1994 už se nikdy nedostaneme. Snímek Here totiž dává dohromady jeho režiséra, scenáristu i hlavní herecké hvězdy a skrze osudy jedné rodiny nahlíží na moderní dějiny Ameriky. Jak už to u filmů Roberta Zemeckise bývá, hned z prvního traileru je zřejmé, že nebude chybět velká porce nostalgických emocí a digitálního kouzlení.

Čtěte také: Do Česka dorazila hlavní hvězda MFF. Viggo Mortensen převezme cenu a uvede svůj film

Kamera bude po celou stopáž filmu sledovat jediné místo, jímž bude pokoj typického amerického předměstského domu, kam se po válce nastěhuje veterán Al (Paul Bettany) s manželkou Rose (Kelly Reilly), jimž se narodí syn Richard. Toho bude od jeho pubertálních let ztvárňovat Tom Hanks – omládnout mu pomůže digitální technika tzv. deagingu, stejně jako jeho lásce a pozdější manželce Margaret (Robin Wright). Pocit, že vidíme znovu Forresta a Jenny, jistě umocní i návrat skladatele Alana Silvestriho, jehož melodie rovněž nebudou chybět.

Budeme svědky soužití, konfliktů i smiřování několika generací, ale dočkáme se i krátkých prostřihů do dávné minulosti (pravěk!) i budoucnosti. Příběh podle grafické novely od Richarda McGuireho adaptoval Zemeckis společně s oscarovým scenáristickým veteránem Ericem Rothem (Forrest Gump, Duna, Mnichov, Podivuhodný příběh Benjamina Buttona). V dalších rolích se objeví Michelle Dockery, Ophelia Lovibond, Dexter Sol Ansell nebo Ben Wiggins.

Here dorazí do zámořských kin 15. listopadu 2024, česká distribuce ani premiéra dosud nebyly oznámeny.

Zdroj: Vanity Fair, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný