26. června 2024 20:20

Hugh Grant v nejděsivější roli své kariéry. Trailer nového hororu ukazuje jeho temnou stránku

Trailer k filmu Heretic

Podomní misionáře nemá nikdo rád. Ale Hugh Grant to vezme pěkně z gruntu.

Hugh Grant proslul v romantických komediích, ale v posledních letech se dočkává mnohem šťavnatějších rolí. Zatím poslední bude zřejmě hororový padouch z filmu studia A24, které nám dalo skvělou Čarodějnici, výborné Děsivé dědictví nebo trilogii X, Pearl a Maxxxine. Snímek Heretic nám zřejmě poskytne další atmosférické peklo, jež tentokrát podstoupí dvě mormonské misionářky. Ty jednou zazvoní u náhodně vybraných dveří charismatického Hugha Granta, aby si s ním popovídaly o našem Pánu a Spasiteli Ježíši Kristu. Brzy je ale jasné, že spásu budou potřebovat hlavně obě ženy, a nejen tu duchovní.

Horor pro tři

Dům se totiž stane smrtící pastí, která má otestovat jejich víru. Trailer příliš neukazuje, v čem zkouška spočívá, slibuje pouze nábožensky motivovanou hrůzu a souboj s psychopatem v lahodném podání Hugha Granta. Horory A24 se ale vždy vyznačovaly schopností překvapit a nabídnout zajímavou alternativu k mainstreamové hororové scéně, takže se není proč netěšit.

Čtěte také: 21 hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Ohrožené věrozvěstky si zahrají Chloe East (Fablemanovi) a Sophie Thatcher (Boba Fett: Zákon podsvětí, Yellowjackets). Za scénářem a režií stojí Scott Beck a Bryan Woods, autoři původního scénáře prvního Tichého místa. Kromě toho napsali scénáře k hororům Haunt a Kostlivec a také sci-fi propadák 65. Česká premiéra zatím není stanovena, nicméně i tak stojí za to se o tenhle kousek zajímat.

Zdroje: The Playlist/IGN

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický