20. listopadu 2023 12:35

Muži v černém na českém venkově! Nová sci-fi komedie s Langmajerem má první trailer

Trailer filmu Franta mimozemšťan

Česká sci-fi zažívá na své poměry relativně plodné období, přičemž tentokrát se vrací k osvědčenému nástroji, jímž čeští tvůrci tento žánr pojímají od konce 60. let – ke komedii. Trailer na novou českou komedii Franta Mimozemšťan tak ze všeho nejvíc připomíná venkovskou variaci na Muže v černém.

V české vesnici havaruje UFO. Mimozemská entita, již plavidlo přineslo, se nastěhuje do těla místního losera (Jakub Prachař). Přistání ale neuniklo vládním složkám, zejména fanatickému armádnímu důstojníkovi (Jiří Langmajer), odhodlanému mimozemšťana dopadnout. Zatímco vládní složky prohledávají vesnici a její obyvatelé propadají panice a alkoholismu, vetřelec se pomalu začleňuje do venkovského života.

Vesnice prokletých

Tvůrci přistoupili na v minulosti osvědčenou taktiku smísit sci-fi, jež v české kinematografii nemá kdovíjakou tradici, s poetikou českému filmu naopak vlastní – venkovskou komedií, která navíc uplatňuje slapstickový humor. Trailer přitom v některých scénách otevřeně cituje nebo paroduje tu Muže v černém, tady Pavučinu snů, přičemž navozuje myšlenku, co kdyby se postavy z těchto filmů setkaly s postavami vesnických českých komedií.

Čtěte také: UFO narušilo vojenské cvičení Američanů. Dvě stíhačky zaútočily a pořídily záznam

Film má na svědomí Rudolf Havlík (Ostrov, Pohádky pro Emmu, Po čem muži touží). V dalších rolích uvidíme Terezu Rambu, Vasila Fridricha, Pavla Kikinčuka, Petru Hřebíčkovou nebo Filipa Březinu. Bizarní první kontakt se v českých kinech uskuteční 8. února 2024.

Zdroj: CinemArt

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný