30. srpna 2023 16:00

Blíží se další závodní pecka. Ferrari od režiséra Nelítostného souboje má výborný první trailer

Burácení motoru a pár letmých záběrů na život slavného italského konstruktéra. Nový snímek Ferrari slibuje vyhrocenou záležitost.

Fandové motosportu mají letos žně. Formulová sezona se pomalu ale jistě překlopila do své druhé poloviny, v kinech už pár týdnů řádí povedená adaptace závodního simulátoru Gran Turismo a legendární režisér Michael Mann (Poslední Mohykán, Nelítostný souboj) čerstvě odhalil první trailer na svoji vysněnou biografii italského konstruktéra Enza Ferrariho.

Ve snímku jednoduše pojmenovaném Ferrari dostali hlavní role Adam Driver a Penélope Cruz, a právě tihle dva mimo jiné vévodí i prvním záběrům. Minutu a půl dlouhý teaser se pak odehrává prakticky zcela beze slov, jenom za zvuku burácejícího motoru s pár útržkovitými záběry na komplikovaný a často bolestivý život slavného Ferrariho, jehož snem bylo vybudovat nejlepší automobilku na světě. Cesta k tomu ovšem byla dlouhá a značně trnitá, o čemž bude samozřejmě vyprávět nový film.

Ten zatím nemá stanovenou českou premiéru, dočkat bychom se ho však mohli ještě letos, přinejhorším zkraje příštího roku. Světová premiéra nicméně proběhne už za pár dní na filmovém festivalu v Benátkách.

Zdroj: Variety, IMDb

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný