21. září 2023 15:40

Nicolas Cage místo DiCapria: Drsný nástupce Revenanta má první trailer

Trailer westernu Butcher's Crossing

Cesta do americké divočiny se brzy začne měnit v pořádné psycho... ostatně bude u toho Nicolas Cage.

Nicolas Cage rozhodně nezahálí. Jenom v roce 2023 by mělo vyjít hned šest filmů, v nichž ztvárnil hlavní roli. Westernový snímek Butcher's Crossing se čerstvým trailerem rozhodně řadí mezi ty nejzajímavější. Jde o adaptaci stejnojmenného románu oceňovaného spisovatele Johna E. Williamse z roku 1960.

Vypráví příběh Willa (Fred Hechinger), mladého studenta Harvardu, který se vydá se do divočiny, aby tam našel sám sebe. Na cestě potká protřelého zálesáka Millera (Nicolas Cage), který Willa přemluví, aby se přidal k jeho lovecké výpravě, pomohl ji financovat a oplátkou získal ohromné množství cenných bizoních kůží.

Jak se výprava vzdaluje civilizaci, začne se Miller nebezpečně vzdalovat většině představ o civilizovaném člověku a jeho vztahu ke všemu živému. Přestože Cage působí v ukázce relativně civilně, nepochybujeme, že role zarputilého lovce nabídne dost možností rozbalit jeho typickou hereckou nespoutanost.

Film s dospělou eRkovou přístupností režíruje Gabe Polsky (Rudá mašina, Motelové pokoje) a v dalších rolích se objeví Rachel Keller, Paul Raci nebo Jeremy Bobb. V českých kin ho neuvidíme, do těch zámořských vstoupí 20. října 2023. Od kritiků, kterým byl promítnut na filmovém festivalu v Torontu, má na Rotten Tomatoes solidních 72% pozitivních ohlasů s průměrným ratingem 6/10.

Zdroj: The Playlist, Rotten Tomatoes

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný