20. září 2023 14:15

Šílená nová komedie s Nicolasem Cagem má skvělé recenze. Trailer vám pořádně zamotá hlavu

Oficiální trailer filmu Dream Scenario

Kdo by se nechtěl ponořit do světa snů a fantazií, když v něm bude Nicolas Cage?

Když vyjde za jediný rok šest filmů, v nichž máte hlavní roli, dalo by se usuzovat, že kvantita přebije kvalitu. Jenže Nicolas Cage jako by si ty největší pecky nechal na závěr roku 2023. Nejdříve přišel trailer zajímavého drsného westernu Butcher's Crossing a teď podle kritických ohlasů jeho návrat na špičku v podobě počinu Dream Scenario.

Cage v něm hraje přehlíženého chlápka Paula Matthewse, jemuž se život obrátí vzhůru nohama, když ho najednou začnou ve svých snech vídat miliony cizích lidí a on se stane vyhledávanou celebritou. Bohužel sny mají tendenci měnit se v noční můry, což Paul brzy pocítí na vlastní kůži ve fantaskní komedii od uznávané produkční společnosti A24, z jejíž stáje vyšly filmy jako Všechno, všude najednou, Mluv se mnou, Ex Machina, Slunovrat nebo seriál Ve při.

První reakce kritiků z festivalu v Torontu mluví o klenotu pozdní Cageovy kariéry, což odráží i 86 % pozitivních recenzí na Rotten Tomatoes s průměrným ratingem 7,1/10. „Cage je jednoduše brilantní,“ shrnul Deadline. Mnohé recenze srovnávají výkon s jeho oscarovou kreací ze snímku Leaving Las Vegas a oceňují, jak přechází plynule mezi vzdálenými hereckými póly. „Cage předvádí jakousi komediální verzi Noční můry z Elm Street, kde je Freddie průměrným týpkem, jehož zbraní je nicnedělání,“ popsal text Smash Cut Reviews. Film podle novinářů nabízí vtipný, zábavný i znepokojivý komentář na téma instantní online slávy i cancel culture.

Režisérem filmu je Kristoffer Borgli, norský tvůrce, který na sebe výrazně upozornil filmem Je mi ze sebe špatně (2022) a do povědomí se zapsal i kultovním reportážním klipem k taneční pecce Inspector Norse od Todda Terjeho. V dalších rolích se objeví Julianne Nicholson, Michael Cera, Dylan Gelula nebo Kate Berlant.

Dream Scenario zamíří taky do českých kin. Můžete na něj vyrazit od 25. ledna 2024.

Zdroj: The Playlist, Rotten Tomatoes

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný