31. července 2024 15:55

Kdy a v jakém filmu se Downey vrátí do MCU? Velké tajemství je venku, do Avengers 5 čekat nebudeme

Nový superpadouch se představí světu ještě před pátými Avengers, aby do nich vstoupil už jako obávaná figura.

Fanoušci po celém světě stále vstřebávají, že se do marvelovek ve velké roli vrátí Robert Downey Jr., ale že už nebude Tony Starkem neboli Iron Manem, ale démonickým mužem za železnou maskou Doctorem Doomem. Své velké chvíle si odbude v pátých a šestých Avengers, ale představen bude už předtím.

Fanoušci komiksů moc dobře vědí, že ideální příležitost bude ve filmu The Fantastic Four, neboli novém rebootu Fantastické čtyřky, v němž se hlavních rolí chopí Pedro Pascal (Mr. Fantastic), Vanessa Kirby (Invisible Woman), Joseph Quinn (Human Torch) a Ebon Moss-Bachrach (The Thing). Právě v komiksové Fantastické čtyřce byl totiž Doom v roce 1962 poprvé uveden a byl úhlavním nepřítelem Mr. Fantastica ještě předtím, než se dostal do křížku třeba s X-Meny, Spider-Manem, Iron Manem i mnoha dalšími členy Avengers.

A právě tuto informaci potvrdil známý a spolehlivý insider Jeff Sneider. Downeyho role ve snímku oficiálně pojmenovaném The Fantastic Four: First Steps má však být omezená a pravděpodobně se smrskne pouze na titulkovou scénu, jelikož už bylo pozdě na velké zásahy do scénáře.

Čtěte také: Pohled do zákulisí nového Deadpoola odhalil geniální nepoužité cameo

Ten dostal na starost Josh Friedman a umístil ho do alternativní mnohovesmírné retro-futuristické verze New Yorku šedesátých let. Natáčení pod vedením režiséra Matta Shakmana (Hra o trůny, WandaVision) aktuálně probíhá, ale nikoli v New Yorku, ale v kulisách anglických studií.

Nová Fantastická čtyřka i s prvním pohledem na Downeyho Doctora Dooma dorazí do českých kin 24. července 2025. Pětka Avengers bude následovat 30. dubna 2026 a šestka pak 6. května 2027.

Zdroj: The InSneider, Geek Tyrant

Video: Čerstvý trailer největšího letošního komiksového filmu od konkurenčních DC Studios, dvojky Jokera

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický