31. července 2024 11:15

Downeyho výplata za Avengers 5 a 6 odhalena. Dostane astronomickou částku a měl jednu velkou podmínku

Návrat největší herecké hvězdy nepřišel Marvel Studios zrovna levně.

Když museli v Marvel Studios kvůli odsouzení Jonathana Majorse zrušit plány na nového superzáporáka Kanga pro páté a šesté Avengers (a navíc reagovat na krizový rok 2023, kdy sérii propadáků zachraňovali jen třetí Strážci Galaxie), rozhodli se pro sázku na jistotu. Tou pro ně byl Robert Downey Jr., tentokrát však coby megapadouch Doctor Doom.

Byla to logická volba i vzhledem k tomu, že herec už byl pro stejnou roli zvažován pro komiksovku Fantastická čtyřka z roku 2005, ale nakonec se proslavil o tři roky později jako Tony Stark neboli Iron Man. Známá tvář v nových souvislostech se do MCU vrací za mimořádných finančních podmínek.

Podle údajů magazínu The InSneider dostane za každé Avengers 50 milionů dolarů a v bonusech za tržby filmů může tuto částku klidně zdvojnásobit – celkem je tedy na stole až 200 milionů. A to nepočítáme honoráře, které si za Doctora Dooma jistě odnese za další filmy v rámci MCU, i kdyby v nich měl jen kratičká camea.

Jenže to vlastně není všechno, protože Downey měl jako podmínku, že filmy musí režírovat bratři Russoové, kteří od Marvelu odešli po rekordním úspěchu jejich hitu Avengers: Endgame. Dostat je zpátky znamená další mimořádné náklady. Zdroje magazínu Variety prozradily, že si oba za režírování dvojice chystaných Avengers rozdělí 80 milionů dolarů, ke kterým se budou připočítávat bonusy aktivované při překročení tržeb 750 milionů a pak miliardy dolarů. Oba navíc budou produkovat pod vlastní společností AGBO, což je od Marvelu značný ústupek, protože obvykle vše drží pod vlastní střechou.

Jak bude vystavěná zápletka zahrnující Doctora Dooma zatím není známo, ale je jasné, že využití mnohovesmíru poskytuje tvůrcům mnoho možností, tedy klidně ukázat Downeyho Jr. jako novou variantu Tonyho Starka i Victora Von Dooma. Pátí Avengers s novým podtitulem Doomsday každopádně přijdou do českých kin 30. dubna 2026, navazující Secret Wars o rok později.

Zdroj: The InSneider, Variety

Video: Český trailer aktuálního marveláckého hitu Deadpool & Wolverine

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický