22. ledna 2024 16:35
Adam Vala

Babiš se potkal se Schwarzeneggerem. Po fotce z Rakouska zveřejnil ještě video, které má zajímavý problém

Bývalý premiér se nejdřív navezl do ekologů, pak se hrdě vyfotil s jedním z těch nejslavnějších.

Andrej Babiš vyrazil do tyrolského Kitzbühelu jen několik dní poté, co jeho výrok o Rakušanech jako magorech způsobil mezinárodní pozdvižení. A setkal se tam s Arnoldem Schwarzeneggerem, největší hvězdou rakouského původu, která uspěla stejně jako Babiš taky v politice.

„Člověk, který se dostal na vrchol ve všem, do čeho se pustil,“ napsal Babiš na sociální sítě a poděkoval svým rakouským přátelům, kteří setkání zprostředkovali. V navazujícím videu poté doporučil pustit si na Netflixu dokumentární trilogii Arnold popisující Schwarzeneggerův životní příběh. „Hlavně poslední díl,“ upozornil bývalý premiér na epizodu, která se věnuje Arnoldově politické kariéře.

Weißwurst party, lyžařský závod na Hahnenkammu a setkání s Arnoldem Schwarzeneggerem 😊 Víkend v Rakousku byl obrovský zážitek 🇦🇹

Posted by Andrej Babiš on Sunday, January 21, 2024

Babiš mírnil svůj nedávný výrok o Rakušanech jako o magorech tím, že myslel jen Zelené ve vládě, ne rakouské občany. Přitom právě zmíněná třetí epizoda dokumentu ukazuje Schwarzeneggera jako jednoho z největších světových ekologických aktivistů, který už mnoho let hlásá co nejrychlejší přechod na zelenou ekonomiku směrem k uhlíkové neutralitě, tedy v přímém rozporu s Babišovou agendou stavící se proti zelené politice či evropskému Green Dealu. Spoléhá bývalý premiér na to, že lidé budou tyhle souvislosti ignorovat? A řekl by Arnoldovi do očí, že je zelený magor?

Hodinky na boj proti klimatu

Arnolda zadrželi před několika dny na mnichovském letišti celníci, jelikož nenahlásil luxusní hodinky. Přestože se jim snažil vysvětlit, že jde o předmět putující na charitativní akci. Nepomohlo to. Musel přerušit cestu a zamířit s celníky do banky, aby část z poplatků zaplatil v hotovosti, jak ukládá zákon. Jednalo se o 17,5 tisíc eur.

Nakonec speciálně vyrobené hodinky značky Audemars Piguet vydražil v rámci aukce na Světovém klimatickém summitu za 270 tisíc eur, tedy zhruba 6,7 milionů korun. „Děkuji všem, kteří se připojili k mému boji proti znečištění,“ prohlásil na akci, která do jeho fondu Schwarzenegger Climate Initiative přidala celkem 1,31 milionu dolarů.

Zdroj: CNN, FB Andreje Babiše

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný