18. srpna 2024 06:00
Martin Kolář

Nové obrázky z Avatara 3 vypadají úchvatně. Film bude mít ohnivý název

Slavný režisér James Cameron měl v pátek narozeniny. Čerstvý sedmdesátník krátce předtím ukázal další střípky z Avatara 3.

„Uvidíte mnohem více Pandory, spoustu míst, která jsme ještě neprozkoumali. Nový film nenabídne to, co čekáte, ale určitě je tím, co chcete,“ prohlásil James Cameron na nedávné akci D23. Jeho prezentace třetího Avatara se tam dočkala velmi vřelého přijetí, i když se točila hlavně kolem změny názvu. Pracovní jméno Avatar: The Seed Bearer bylo nahrazeno finálním (a mnohem údernějším) Avatar: Fire and Ash.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Cameron už dříve prozradil, že se tentokrát podíváme do blízkosti mnoha sopek a potkáme tudíž sopečné klany Na'vi. Právě ty pak rovnou předvedl na nových concept artech, které jasně naznačují, že nás opět čeká nesmírně velkolepá podívaná.

Avatar: Fire and Ash půjde do kin v prosinci 2025 jako třetí díl pětidílné ságy, která je už dávno celá napsaná. Cameron v jednu chvíli naznačoval, že Avatara po trojce předá jinému režisérovi (aby mohl jít točit třeba... nového Terminátora?), nejnověji však změnil názor a tvrdí, že se pandorského kormidla za žádnou cenu nevzdá.

Počítejte proto s tím, že nám v roce 2029 dodá čtyřku a v roce 2031 pětku. To už mu mimochodem bude 77 let, když ale můžou točit pecky Martin Scorsese (81 let) nebo Ridley Scott (86 let), proč by nemohl pokračovat v krasojízdě čerstvý sedmdesátník Cameron, hm?

Zdroj: Empire Magazine, IGN

Video: Trailer Avatara 2

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický