20. prosince 2023 18:00
Adam Vala

Málem hrál Anakina. Slavný herec přiznal, že bojoval o klíčovou roli ve Star Wars

Anakin Skywalkera v podání Haydena Christensena je u fanoušků Star Wars čím dál tím oblíbenější. Všechno ale mohlo být úplně jinak.

Dovedete si dneska představit Anakina Skywalkera bez tváře Haydena Christensena? Slavného antihrdinu ze Star Wars sice hráli také Jake Lloyd (Epizoda I) a Sebastian Shaw (Epizoda VI), Christensen ale v jeho kůži strávil zdaleka nejvíc času. Nejdřív si roli nicméně musel vybojovat, což znamenalo ukecat George Lucase, že je právě on nejlepším kandidátem.

Christensen přitom neměl zrovna málo konkurence. Na konkurz dorazili třeba Paul Walker, Colin Hanks, Heath Ledger, Ryan Phillippe nebo James Van Der Beek a na chvíli měl zájem také Leonardo DiCaprio. Momentálně však zavzpomínal na konkurz další tehdejší zájemce, britský herec Charlie Hunnam.

Čtěte také: OBRAZEM: Padouši ze Star Wars, hrdinové Avengers i robotika v akci. Co nabídl Comic-Con?

„Úplně jsem na to zapomněl, ale je to pravda. Před mnoha lety jsem to dopracoval až k meetingu s Georgem Lucasem, který se s herci moc neschází. Zbývali mu tehdy už jen dva nebo tři kandidáti. Pamatuju si, že jsem byl nervózní a trochu nemotorný a odcházel jsem s pocitem, že tu roli určitě nedostanu. A měl jsem pravdu“, prozradil Hunnam v rozhovoru pro Entertainment Tonight.

Byl by budoucí Král Artuš lepší Anakin než Christensen? Kdo ví. V každém případě buďme rádi, že posléze odmítnul roli v Padesáti odstínech šedi (panem Greyem se stal Jamie Dornan) a že místo toho hrál v peckách jako Gentlemani nebo Ztracené město Z.

Zdroj: Entertainment Tonight, Entertainment Weekly

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný