22. února 2024 11:20

Dani Alves dostal za napadení ženy 4,5 roku. Fotbalista tvrdil, že šlo o dobrovolný styk

Legendární fotbalista Dani Alves (40) byl odsouzen ke čtyřem a půl roku vězení za sexuální napadení. Brazilec u soudu několikrát změnil výpověď. V závěru procesu uvedl, že žena s ním měla styk dobrovolně.

Dani Alves musí navíc napadené ženě zaplatit odškodné 150 tisíc eur (3,7 milionu korun). Verdikt ve čtvrtek vynesl soud v Barceloně po třídenním procesu. Prokuratura pro čtyřicetiletého sportovce požadovala devítiletý trest, právníci žalující strany dokonce dvanáct let. Alves se proti rozhodnutí může odvolat.

K sexuálnímu útoku mělo dojít v noci 31. prosince 2022. Fotbalista styk nepopřel, ale tvrdí, že šlo o dobrovolný akt. „Nejsem násilník,“ hájil se během třídenního procesu na začátku února. Nejdřív mluvil klidně, ale proslov končil v slzách.

Alves byl kvůli podezření ze znásilnění zatčen loni 20. ledna. Jeho žádost o propuštění na kauci byla kvůli riziku útěku několikrát zamítnuta.

Dani Alves nejdříve tvrdil, že ženu nezná

Svou verzi událostí Alves několikrát změnil. Nejprve tvrdil, že se s ženou v klubu, do něhož šel tancovat, vůbec nesetkal. Poté popřel, že by s ní měl sexuální kontakt, který později přiznal, ale tvrdil, že k němu došlo se vzájemným souhlasem. Původní popření sexuální aktivity Alves vysvětlil snahou zachránit své manželství.

Třiadvacetiletá žena svědčila u soudu zpoza zástěny a se zkresleným zvukem, aby byla zachována její anonymita. „Jsme spokojeni, protože verdikt potvrdil to, co tvrdíme celou dobu - oběť říkala pravdu a poté trpěla,“ uvedl pro španělská média právník poškozené ženy David Saenz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězda Manchesteru City čelí obvinění z několika znásilnění

Brazilský fotbalista zářil hlavně v Barceloně, kde získal šest ligových titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Za sebou má také angažmá v Seville, Juventusu, Paris Saint-Germain nebo São Paulu. Za brazilskou reprezentaci odehrál 126 utkání. V roce 2021 získal olympijské zlato v Tokiu.

Pittsburgh vyvěsil Jágrův dres s číslem 68. Podívejte se na reportáž:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický