2. října 2015 22:00

Warcraft vs. Deppova Alenka: 10 nejočekávanějších fantasy filmů!

Čarodějové, orci a nádherné cizí světy. Co chcete víc?

Ve včerejším článku o nejočekávanějších podzimních filmech jste mohli zaznamenat hned dvě fantasy. Do konce roku uvidíme Pana a Posledního lovce čarodějnic, tím ale Hollywood s žánrem zdaleka nekončí. Už nyní je totiž v plánu kupa dalších fantasy projektů, které budou útočit na kina od příštího roku. Které byste rozhodně neměli minout? Tady máte výběr deseti nejzajímavějších!

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (CZ premiéra: 3. března 2016)

Tim Burton se po civilním životopisu Big Eyes vrací do světa osobitých magických podívaných. Jeho Sirotčinec nám představí tajuplný ostrov, který by měl mít velmi mocné obyvatele. A ať se už pod tímhle pojmem skrývá cokoliv, počítejte s humorem i s děsivými odbočkami!

Gods of Egypt (CZ premiéra: 7. dubna 2016)

Leonidas z Třístovky si to v dubnu rozdá s Jamiem Lannisterem ze Hry o trůny. A bude to doslova epický konflikt, Gerard Butler si totiž zahraje Seta a Nikolaj Coster-Waldau Hora. Tihle dva egypští bohové se porvou o celé okolí Nilu. A jelikož na to dohlíží Alex Proyas (Já, robot), který bude mít k ruce štáb loňského Šíleného Maxe, měl by to být opravdu velkolepý náhul!

The Huntsman (CZ premiéra: 21. dubna 2016)

Pamatujete si tři roky starou fantasy Sněhurka a lovec? Pokračování se bohužel nedočkáme, místo něj ale dostaneme prequel, který se bude točit kolem lovce Chrise Hemswortha. Z původního obsazení se vrátí ještě Charlize Theron, novou krev potom zastupují Emily Blunt a Jessica Chastain. Takže přetlak pohádkových krásek, snad to Chris nějak zvládne!

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (CZ premiéra: 26. května 2016)

Alenka s Kloboučníkem se dohrabali k miliardovým výdělkům, takže není velkým překvapením, že se vydají na další dobrodružství. Dlouhých šest let po jedničce je čeká výprava „Za zrcadlo“, o níž zatím nevíme moc specifických informací. Do Vánoc ale určitě dorazí první upoutávka, takže už nebudeme žít v nevědomosti dlouho.

Warcraft (CZ premiéra: 9. června 2016)

Možná největší filmová událost příštího roku už se stihla představit ve dvou upirátěných trailerech. Přestože tedy nevyšla jediná oficiální upoutávka, fanoušci už dlouhé měsíce řeší, jestli bude Warcraft pecka, nebo ne. Zatím to samozřejmě vypadá spíš na to první – film se totiž dotočil v květnu 2014 a režisér Duncan Jones (Moon) má na postprodukci dlouhé dva roky. A to by v tom byl čert, aby nám v kinech nespadla čelist na podlahu!

The BFG (CZ premiéra: 30. června 2016)

Steven Spielberg nás letos napne Mostem špiónů, už příští rok pak udělá svoji klasickou žánrovou otočku. The BFG je adaptací fantasy románu Roalda Dahla (český Obr Dobr), v němž se malá holčička Sophie postaví lidožravým obrům. Film tedy bude klasickým rodinným bijákem, který snad bude stejně okouzlující jako Spielbergův E. T. – Mimozemšťan.

Doctor Strange (CZ premiéra: 3. listopadu 2016)

Marvel ulovil druhého Holmese. Zatímco filmový Sherlock hraje Iron Mana, ten televizní se nám brzy představí jako Doctor Strange. Přesně tak. Benedict Cumberbatch ztvární špičkového neurochirurga, který se (patřičně daleko od Avengers) zaplete s kouzelnými silami, čímž otevře nový kout marveláckého univerza. Cestování po paralelních dimenzích totiž nikdy není dost!

Fantastická zvířata a kde je najít (CZ premiéra: 17. listopadu 2016)

David Yates, režisér posledních čtyř potterovek, nás vyšle zpátky do kouzelnického světa. Harryho návrat ale nečekejte, tentokrát se totiž vydáme do New Yorku dvacátých let, kde budeme čarovat s magizoologem Mlokem Scamanderem (Eddie Redmayne). Takže prequel z ranku Hobita? Hádáte správně. Teď už jen zařídit, aby nebyl víceméně zbytečný!

Kong: Skull Island (CZ premiéra: 16. března 2017)

Možná jste si to doteď neuvědomili, ale od Jacksonova King Konga už uplynulo celých 10 let. V Hollywoodu se tak logicky chystá reboot, jenž nás zavede zpátky bájný Ostrov lebek. S kým tam vyrazíme? Především s Tomem „Lokim“ Hiddlestonem. Pokud vás tedy nezajímají obří monstra, stejně máte důvod vyrazit do kina!

Thor: Ragnarok (CZ premiéra: 2. listopadu 2017)

Druhý Thor patří mezi ty méně povedené marvelovky, takže se od trojky čeká velká náprava reputace. Asgardský kralevic a jeho nevyzpytatelný bratr Loki se tentokrát zapletou do obří bitvy, která by mohla ukončit samotnou existenci bohů. A nejspíš i celého vesmíru, takže se nechystá nic menšího než epický nářez, v němž bude dostatek magických zbraní i nebezpečných monster. Těšíme se na oboje!

Na kterou nadcházející fantasy se nejvíc těšíte vy? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný