12. března 2015 19:30

Star Wars nálety: Víme, kdy přijde Epizoda VIII i první spin-off!

... a jak se první spin-off bude jmenovat?

Star Wars se začínají větvit (po vzoru filmů od Marvelu). Už jste si toho možná všimli, ale nyní máme dost informací na to, aby se v tom šlo trochu zorientovat.

Takže – nejbližším filmem z předaleké galaxie je Epizoda VII, kterou uvidíme 17. prosince 2015 pod názvem Star Wars: Síla se probouzí. Následovat bude první spin-off, jenž právě dostal název Star Wars: Rogue One a premiéru si odbyde 15. prosince 2016. No a v neposlední řadě máme jistou Epizodu VIII, s níž (skoro přesně) oslavíme 40. výročí úplně prvních Hvězdných válek – do kin půjde 26. května 2017.

Epizodu VII režíruje J. J. Abrams (Star Trek), spin-off chystá Gareth Edwards (Godzilla) a na Epizodu VIII dohlédne Rian Johnson (Looper). Tohle režijní trio si přitom bude přehazovat řadu postav a motivů, Rogue One nicméně nebude přemostěním mezi filmy hlavní ságy (jako je tomu v případě Avengers a sólovek kolem nich).

Půjde totiž o první z řady celovečeráků, které se ve starwarskáckém vesmíru prostě budou odehrávat "někdy a někde". Zatím se spekuluje o tom, že nás čeká pašerácká týmovka, v níž se budou krást plány první Hvězdy smrti. Oficiálně potvrzené však máme jen to, že spin-off povede sličná Britka Felicity Jones, které si nedávno zahrála ženu Stephena Hawkinga. A pak se svým výkonem (neúspěšně) bojovala o Oscara.

Hvězdné války tak budou dostávat prvotřídní péči (svědčí o tom i pečlivý výběr režisérů), zatím ale spoustu věcí halí rouška tajemství. Bude trochu poodkryta v květnu, kdy by měl dorazit trailer Star Wars: Síla se probouzí? Snad ano. Do té doby si připomeňte teaser a můžete debatovat nad tím, který z mladých režisérů udělá fanouškům největší radost.

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný