21. října 2024 10:58

Clarkson je po akutní operaci srdce. Po návratu z dovolené se mu udělalo špatně

Moderátorská hvězda se ocitla nebezpečně blízko smrti.

Hvězda pořadů Top Gear, The Grand Tour nebo Clarksonova farma přiznala, že měla na mále. Jeremy Clarkson (64) ve svém sloupku pro Sunday Times popsal, že nedávno podstoupil urgentní operaci srdce včetně zavedení stentu.

Potíže začaly už při pobytu na jednom z ostrovů v Indickém oceánu, kdy si nebyl jistý, že jeho končetiny fungují správně, zápasil s plaváním a nedokázal sejít ze schodů, aniž by se někoho nedržel. „Doma to však bylo ještě výrazně horší. Ve středu ráno jsem se probudil, bylo mi zle a cítil jsem tlak na hrudi,“ napsal. Sanitka ho převezla do nemocnice Johna Radcliffa v Oxfordu, kde byl po sérii vyšetření vyloučen infarkt, byl mu však akutně voperován stent – trubička zavedená do ucpané tepny, která ji otevře a umožní průtok krve.

„Ráno mě pustili domů, kde teď po dvou hodinách sedím, píšu tento text a říkám si: Sakra, to bylo o fous... Rozhodně jsem neměl infarkt, ale kdyby to tak nevypadalo, nedostal bych se možná včas do nemocnice,“ přiznal.

Nebyla to první Clarksonova vážná zdravotní komplikace. V roce 2017 musel přestat s kouřením poté, co při dovolené na Mallorce prošel těžkým zápalem plic. V polovině září spolu s kolegy Richardem Hammondem a Jamesem Mayem ukončili svá dlouholetá automobilová dobrodružství finálním společným dílem pořadu The Grand Tour.

Clarkson však před kamerami neskončil – Clarksonova farma zachycuje jeho hospodaření na statku v Cotswolds, moderuje rovněž soutěž Kdo chce být milionářem? na ITV.

Zdroj: Sunday Times, The Guardian

Video: trailer finální epizody automobilové show The Grand Tour

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický