9. října 2024 09:00

Autosalon 41: Elektrické hrátky, vytuněný tahač i Renault Mégane jako bazarovka

Upoutávka na Autosalon 41.

Víme, jaké pamlsky nabídne středeční premiérový díl Autosalonu.

Sledujte Autosalon ve středu 9. října ve 20.15 na Prima COOL!

Baví vás svět rychlých motorů, ekonomických motorů, ale hlavně – krásného designu? Pak jste tu správně. Autosalon tohle všechno nabízí. Už ve středu. A zde je malá ochutnávka toho nejlepšího, co byste měli během následujících měsíců o mobilitě vědět. Jaké novinky si pro vás štáb připravil, a které by vám tedy neměly uniknout?

50 koní na rodinný crossover stačí. A co teprv, když ještě pomáhá elektromotor. To pak jezdíte až 100 kilometrů zcela tiše a za pár halířů. Jenže náš redaktor Hurbis se při ranním letu do Španělska moc nevyspal. Proto potřebuje spíš nakopávač. A lepší než silné kafe nebo chemické nesmysly možná bude uzavřená okreska a 333 koní nové Cupry Formentor VZ.

Upravovat velký tahač vypadá jako nesmysl. Všechny totiž mají už ve standardu dost velký výkon, často přes 500 koní. A maximálku hlídá bez výjimky omezovač na 90 km/h. Ale stačí pěkná metalíza, hezká kola a sem tam nějaký spoiler a Ford F-Max Select vypadá jako tunerský kousek. Navíc má jednu vychytávku, díky které se všichni automaticky klidí amazonce Radce z cesty.

S rozpočtem 300 tisíc koupíte nové auto leda kategorie mini. To znamená plechová kola, manuální převodovku, pod kapotou tříválec, zkrátka žádná hitparáda. Naftový bazarový Renault Mégane čtvrté generace za stejné peníze je úplně jiná liga. Slušná výbava, automat, čtyřválcová nafta a dozadu se posadí i dospělák. Kolem téhle ojetiny existuje však několik „ale“...

Víte, jak funguje samodovírání dveří? Ve kterém vozidle se dotknete z okna země, aniž byste jej museli převrátit? A jak se s autem dělá tzv. tanková otočka? Jinými slovy že se otočíte na pětníku? Překvapivě všechny odpovědi dostal kolega Martin na jednom místě v Rakousku. A má to spojitost se značkou Mercedes Benz.

Není nad osobní zkušenost. Ať chcete, nebo ne, nejvíc daný model znají lidé, kteří s ním tráví každý den. Jako třeba specialisté automobilky Lexus. A když nám tvrdí, že nová offroad verze Lexusu NX je stejné tichá jako ostatní specifikace, není důvod nevěřit. Přesto necháme výsledek na našich přesných měřácích. Třeba to bude i pro profíky slušné překvapení.

Takový bude další premiérový pořad Autosalon. Ultimativní testy, bez salónních rukaviček, prostě na krev a na dřeň a holou karoserii! Nezapomeňte sledovat také web www.autosalon.tv, kde se objeví bonusy k materiálům z pořadu. Tedy to, co se do pořadu nevešlo, ale stojí za vidění. Bavte se s námi a nezapomeňte – i tentokrát to bude jízda!

Autosalon 41 premiérově ve středu 9. října ve 20.15 na Prima COOL!

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický