6. října 2024 19:15

Michael Schumacher zpět na veřejnosti. Po 11 letech se ukázal na svatbě dcery

Někteří fanoušci už v něco takového ani nedoufali. Sedminásobný mistr světa a bývalý pilot Formule 1 Michael Schumacher se poprvé od svého hrůzostrašného pádu na lyžích podle všeho objevil na veřejnosti. Zdravotní stav mu dovolil nenechat si ujít svatbu své dcery Giny. Svatebčané však kvůli jeho účasti museli splnit extrémně přísná bezpečnostní opatření. A zřejmě si s ním příliš nepopovídali.

Michael Schumacher je na veřejnosti „nezvěstný“ od roku 2013, kdy během lyžování bez helmy upadl tak nešťastně, že si způsobil velmi vážné poškození mozku. Jeho nejbližší rodina v čele s manželkou Corinnou od té doby jeho soukromí nekompromisně střeží. A to do té míry, že se v uplynulé dekádě se Schumacherem mohlo osobně setkat jen naprosté minimum lidí. Nyní však přišel zvrat.

Přečtěte si také: Zlom u Michaela Schumachera? Manželka měla uvolnit přísné utajení

Gina-Maria Schumacher, vášnivá chovatelka koní a jezdkyně na nich, se na základě svých sociálních sítí nedávno provdala za snoubence Iaina Bethkeho. Toho poznala právě ve stáji u koní a jejich společná vášeň pro koně přerostla až ve velkou lásku. Veselku v rodinném sídle Schumacherů na ostrově Mallorce, které Gina posledních sedm let vlastní, si nenechala ujít nejen její matka Corinna, ale podle všeho také otec Michael.

Manželé Schumacherovi se tak poprvé po 11 letech ukázali ve společnosti. O tom, že na svatbě nechyběli oba rodiče nevěsty, informuje například španělský server Marca. Účast Michaela Schumachera však znamenala velmi přísná opatření pro všechny ostatní. Každý svatebčan bez výjimky musel totiž u vchodu na svatbu odevzdat mobilní telefon i jakékoli další zařízení schopné pořizovat obrazové či zvukové záznamy.

Navštěvovat ho mohou jen tři lidé

I přesto, že snímek Michaela chybí, jde pro jeho oddané fanoušky o extrémně povzbuzující zprávu. Nejenže jeho účast na svatbě dcery svědčí o tom, že na tom zdravotně zřejmě není až tak špatně, ale zároveň jde o náznak nové ochoty jeho blízkých nebát se vyrazit s ním i mezi další lidi. Což dříve absolutně nepřipadalo v úvahu a díky absolutnímu informačnímu embargu toho mnoho nebylo známo prakticky o nikom z Schumacherů.

Že je něco jinak naznačil loni v létě syn Mick, když se na sociálních sítích pochlubil svou novou partnerkou. Definitivní konec úzkostlivého střežení soukromí Schumacherů pak letos potvrdil Michaelův bratr Ralf, když se v červenci odhodlal k coming-out a oznámil světu, že je gay. Navzdory prví výpravě do veřejnosti je však vysoce pravděpodobné, že Schumacher už dnes zdaleka není takový, jak si jej všichni pamatují.

Fakt, že jde o zcela jiného člověka, potvrdila mimo jiné Elisabetta Gregoraci, exmanželka bývalého šéfa stáje Formule 1 Flavia Briatoreho. Ta se právě skrz partnera dostala k citlivým informacím o Michaelovi, které následně sdílela s britským listem Daily Mail. „Navštěvovat ho mohou pouze tři lidé. Vím, o které tři jde. Michael ale vůbec nemluví. Je schopen komunikovat jen pomocí očí,“ dodala.

„Michael nechybí, protože je tu pořád s námi. Není to ale ten stejný člověk, kterým býval. Je jiný, ale skvěle se o něj stará jeho manželka Corinna a děti. Jeho život je rovněž jiný, ale mám to privilegium s ním trávit čas,“ potvrdil tak trochu její slova v loňském roce Jean Todt, bývalý šéf stáje Ferrari, pro nějž Michael jezdil.

Zdroj: Marca, Sky News

V roce 2023 uplynulo již 10 let od nehody, při níž si Michael Schumacher vážně poranil hlavu a z níž se podle všeho dodnes nezotavil:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický