12. června 2024 14:25

První obrázky z nového Pána prstenů: Drsná válka v Rohanu půjde do kin ještě letos

Ještě letos na plátnech kin uvidíme nevyřčený příběh Helmova žlebu. Jeho tvůrci se podělili o čerstvé obrázky se zajímavým pozadím.

První diváci filmového festivalu ve francouzském Annecy mohli vidět dvacetiminutovou ukázku z celovečerního animovaného snímku The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (Pán prstenů: Válka Rohirů), který ještě letos dorazí do českých kin. Výsledkem byl údajně dlouhotrvající nadšený aplaus. Ještě předtím, než první ukázka dorazí ke všem fanouškům, jsme se dočkali alespoň trojice nových obrázků s komentářem od tvůrců (najdete je nahoře v galerii).

Příběh režírovaný uznávaným anime tvůrcem Kendžim Kamijamou (Duch ve stroji: SAC_2045, Blade Runner: Black Lotus) se bude odehrávat 183 let před událostmi filmové trilogie Pán prstenů a odvypráví příběh slavného rohanského krále Helma Kladiva, namluveného v originále Brianem Coxem (Boj o moc, Trója). Ten se dostane do války s mocnými Vrchovci vedenými Wulfem (Luke Pasqualino), jehož otce Freca (Shaun Dooley) zabil Helm při sporu o trůn.

Jednou z důležitých postav nevycházejících přímo z knižních předloh bude Helmova dcera Héra (Gaia Wise), která je na dvojici obrázků. Sehraje v příběhu podstatnou roli, když bude její otec zaslepen pocitem zmaru. „Pro Helma bude určující šílenství způsobené ztrátou dítěte, pro Wulfa to bude vztah k jeho otci a k Héře,“ naznačila producentka filmu Philippa Boyens v rozhovoru s magazínem The One Ring. Známe ji mimo jiné jako spoluautorku scénáře k trilogii filmů od Petera Jacksona.

KVÍZ: Jak dobře znáte Pána prstenů: Dvě věže? Otestujte se!

„Ve filmu dojde na neuvěřitelně silný a niterný okamžik, kdy se Wulf odhodlá k činu, od něhož se nejde odvrátit. Jakmile to udělá, příběh potemní,“ prozradila Boyens a řekla, že se příběh od velkých bitev bude postupně soustřeďovat více na ústřední charaktery, až získá vysloveně klaustrofobickou intenzitu. Připomněla, že se netočí kolem Jednoho prstenu ani Temného pána a jde o velice lidské drama o vládě, moci a rodině.

Roli z filmové trilogie si zopakuje herečka Miranda Otto, jejíž Éowyn bude sloužit jako vypravěčka. Zbytek dabérů zahrnuje herce jako Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright nebo Jude Akuwudike.

Válku Rohirů uvidíme v českých kinech od 12. prosince 2024.

Zdroj: The One Ring, Geek Tyrant

Video: Natáčení 2. série Prstenů moci

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický