3. května 2024 08:28

David Pastrňák je jednou nohou na MS v Praze. Jeho výkony ale budí rozpaky

Hokejový Boston tápe a týmu hrozí vyřazení už v prvním kole play off. Duel s Torontem nakonec rozhodne sedmý zápas. Pokud Boston vypadne, Patrňák by se měl objevit na MS v Praze. Otázkou je, jakou formu si přiveze.

Základní částí NHL prošel Boston jako nůž máslem, jenže pak přišlo 1. kolo play off a Bruins mají obrovské problémy. V pátečním utkání padli na ledě Toronta 1:2 a celou sérii tak rozhodne sedmý duel, který se hraje 5. května ve dvě hodiny ráno. Pastrňák přislíbil, že pokud to v NHL nevyjde, tak přijede na domácí hokejové MS. Uvažuje se také o tom, že na šampionát by do Prahy dorazil také Pavel Zacha.

Boston v posledním zápase proti Torontu předvedl hodně matný výkon. V první třetině měli Medvědi jedinou střelu na bránu. Vypadá to, že na Boston padla tradiční deka, v útlumu jsou bohužel i české hvězdy. Pastrňák si za posledních 15 zápasů připsal jen čtyři góly, zdá se, že je z formy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Role otce a dvě miliardy pro Pastrňáka. Peníze ho nezmění, věří hokejistova matka

Možný útlum souvisí s tím, že Pastrňák dostal více defenzivních úkolů. V základní části NHL mu to střílelo, ale také patřil k hráčům, kteří často ztráceli puk.

„Hodně jsem omezil ztráty. Na to jsem se soustředil, což s sebou nese i fakt, že nejste u tolika nebezpečných akcí. Když ze své hry vyřadíte riziko, tak to dává smysl. Proto se nedostávám tolik do ofenzivy. Ale jsem s tím naprosto smířený,“ prozradil zámořským novinářům po utkání. Je ale otázkou, zda se tato taktika Bostonu vyplatí. Útočné eso dostalo řadu obranných úkolů, ale nezdá se, že by to týmu neslo ovoce.

David Pastrňák je také velkým fotbalovým fanouškem:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný