25. července 2023 11:30

Výměna loga Twitteru se neobešla bez příjezdu policie

Jako by všechno, co se momentálně děje kolem Twitteru, muselo mít chaotický nádech.

Twitter mění svůj název i logo na X, protože jeho majitel Elon Musk toto písmeno prostě miluje –předchůdcem PayPal bylo X.com, Tesla Model X, SpaceX. Jeho zaměstnanci tak začali odstraňovat obří nápis Twitter z centrály společnosti na 1355 Market Street v San Franciscu. Jenže práce přerušil příjezd policie a budovu tak momentálně z jedné strany zdobí písmena „er“.

Jak u Muska bývá zvykem, celý proces komentoval na Twitter Spaces při hraní hry Diablo IV a popsal ho: „Pracovník demolice právě odřezává z budovy logo Twitteru letlampou.“ Ve skutečnosti na to šel hezky šetrně a korporátně pomocí aku rázového utahováku.

Když práce přerušila policie, vysvětlil to Musk bizarním způsoben, že jde o pokračování delší čas trvajícího sporu s pronajímatelem budovy o písmeno W. Nezmínil, že pronajímatel budovy žaluje Twitter kvůli nezaplacenému nájmu, což započalo v době, kdy Musk společnost koupil.

Důvodem příjezdu policie měl být neohlášený a neschválený zábor ulice a chodníku kvůli nutnosti používat jeřáb. Policie v následném vyjádření vše vysvětlila jako nedorozumění: „Strážníci byli vysláni na místo na základě hlášení nepovoleného záboru ulice. Šetřením se policistům podařilo zjistit, že nedošlo ke spáchání žádného trestného činu a že se nejedná o policejní záležitost.“

Pracovník Twitteru, který měl úkol na starost, sice zajistil zábor, ale už o něm neinformoval vlastníka budovy ani její ostrahu. Slovy známého rčení: Hlavně, že se nikomu nic nestalo.

Zdroj: The Verge, SFGate

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky sociální sítě Twitter Elon Musk změna loga rebranding změna názvu

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný