6. března 2024 16:50

Nová vychytávka v Google Maps vám ušetří spoustu času a problémů. Využije ji úplně každý

Další krok k tomu, abychom si ušetřili kroky při bloudění.

Google Maps testují novou funkci, která jednoduchou grafikou zobrazí, kde se nachází vchody a východy z budov, což je obzvláště praktické v případě větších, rozsáhlejších či na volném prostranství stojících staveb, kdy se nemusí shodovat adresa s bodem vstupu. Nové vylepšení vychází z nedávno představené navigace pro stanice městské hromadné dopravy, pomáhající najít jednotlivé vstupy a výstupy (speciálně do metra).

Funkci už vyzkoušeli redaktoři magazínu Android Police a zjistili, že stačí být v aplikaci či webovém rozhraní maximálně přiblíženi na danou budovu, označit ji a objeví se zmíněné značky s šipkou. Speciálně užitečné budou značky také v případě nalezení konkrétních provozoven (restaurace, doktor, kanceláře firmy), kdy se na mapě rovnou zobrazí i vchod, který používají.

Prozatím se vchody zobrazují jen u některých budov ve vybraných oblastech, což jistě bude trvat i nějaký čas po nasazení funkce do plného provozu. Kdy k tomu dojde, zatím nebylo zveřejněno, jako u všech funkcionalit však bude novinka nasazována postupně.

Zdroj: Android Police, The Verge

Sledujte také: Došlo k obřímu výpadku funkčnosti Facebooku

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný