12. prosince 2023 12:35

Revoluční aktualizace Facebook Messengeru přinesla spoustu očekávaných funkcí. Které z nich využijete?

Populární komunikátor srovnává krok s konkurencí a v něčem ji i překonává.

Facebook Messenger (označovaný dnes už pouze Messenger) se dočkal zřejmě největší aktualizace ve své historii. Všechny konverzace teď budou zabezpečené koncových šifrováním, přibývá taky možnost zprávy editovat nebo je nechat po nějakém čase zmizet. Vyšší kvalitu a lepší uspořádání budou mít taky poslané fotky a videa.

Koncové šifrování znamená, že nikdo (ani společnost Meta) nemůže vidět obsah vašich zpráv ani slyšet či vidět obsah (video)hovorů. Messenger ho postupně zavádí od roku 2016, ale až teď bude aktivní v základním nastavení pro všechny zprávy i hovory. Jde o nejvyšší způsob zabezpečení, který už funguje třeba v komunikátorech WhatsApp nebo Telegram, ale stále není v instagramových zprávách, i když i tam má být v dohledné době zaveden.

Editace, mizení zpráv, potvrzení o přečtení

Nově je možné editovat již odeslané zprávy, a to po dobu 15 minut po odeslání. V rámci upravených zpráv je možné i nadále nahlásit zneužití a Meta bude mít možnost vidět i původní neupravenou verzi zprávy.

Když nastavíte, aby zprávy zmizely, stane se tak po 24 hodinách. Vylepšeno bylo rozhraní, aby bylo jasné, kdy máte mizení zapnuté, abyste měli jistotu bezpečnosti. Mizející zprávy jsou k dispozici pouze pro šifrované konverzace, ale stále půjde nahlásit, pokud obdržíte něco nevhodného. Aplikace taky upozorní, pokud zjistí, že někdo udělal screenshot mizející zprávy.

Nově přibyla možnost nastavit si, zda chcete, aby ostatní viděli, kdy jste si přečetli jejich zprávy. Funkce dává možnost necítit se pod tlakem, že musíte okamžitě reagovat. Hlasové zprávy teď půjde přehrávat taky 1,5x a 2x rychlostí.

Zlepšené posílání fotek a videí

Snadnější a rychlejší bude přístup k fotkám i videím, zvýší se kvalita při jejich posílání. Médiím půjde přidávat zábavné styly a bude možné reagovat i na jednotlivou fotku či video poslané v kolekci. Zlepšená kvalita mediálních souborů bude zpočátku nasazena pro omezený okruh uživatelů a v následujících měsících se pak rozšíří univerzálně.

Jelikož je uživatelů Messengeru více než miliarda, není aktualizace k dispozici všem najednou. Pokud ji ještě nemáte, buďte trpěliví. Opravdu nedočkaví uživatelé s Androidem si můžou stáhnout samostatný instalační soubor ze stránek APKMirror.

Zdroj: Meta Newsroom, The Verge

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný