3. července 2023 17:55

Apple chystá revoluci. Nová sluchátka budou mít unikátní funkce

Apple vybaví chystaná sluchátka dalšími senzory i funkcemi.

Apple přidá do chystaných bezdrátových sluchátek nové zdravotní funkce a taky vymění dosavadní konektor Lightning za USB-C. V aktuálním newsletteru Power On to prozradil Mark Gurman, spolehlivý insider a zpravodaj společnosti Bloomberg. Bude se to týkat konkrétně druhé generace modelu AirPods Max a třetí generace AirPods Pro.

Začněme novým druhem senzoru, který umožní měření tělesné teploty. Apple ho loni přidal do osmé generace hodinek Apple Watch, ale podle Gurmana je měření v uchu přesnější než na zápěstí, což umožní taky diagnostiku přicházejících nemocí. Na hodinkách dosud slouží jen ke sledování ženského cyklu a v rámci pomocných metrik. Neukazuje však přesnou teplotu, pouze její relativní změny.

Chystaná sluchátka taky pomocí speciálního audio testu obsahujícího různé frekvence změří sluch uživatele a sama podle toho nastaví zvukový profil. Výsledkem nemá být pouze frekvenční profil vyváženější pro každé ucho, ale Apple chce AirPody cílit jako volně dostupnou zdravotní naslouchací pomůcku, což umožňuje nové znění zákona amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Podobné testy v rámci doprovodných aplikací už nabízejí některá konkurenční sluchátka jako Jabra Elite 75t nebo Nothing Ear 2. Třeba firma Bose používá kontrolní audio frekvence k vylepšení účinnosti aktivního potlačování hluku.

U všech chystaných modelů se taky počítá s přechodem na konektor USB-C. Jenže kdy to bude? V případě velkých náhlavních AirPods Max se dá předpokládat nový model letošní podzim, jelikož první generace byla představena v zimě 2020. Aktuální verze AirPods Pro za sebou má pouhý rok života, takže v jejich případě se dá očekávat spíše inovovaná verze USB-C nabíjecí krabičky, která půjde koupit i samostatně. Pokud bude dodržen tříletý cyklus, pak nové AirPods Pro se zmíněnými funkcemi přijdou až na podzim 2025.

Zdroj: The Verge, CNET

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný