7. června 2023 06:00
Adam Vala

Nejzábavnější reakce na extrémně drahé superbrýle od Applu

Nový headset od Applu má usnadnit prolnutí reálného života s virtuálním, přichází však na trh s astronomicky vysokou cenou. Právě na ni spíše než na technologický pokrok zareagoval internet.

Společnost Apple stále překvapuje novými produkty, tentokrát ale rozbila internet jejich cenou. Nový headset Vision Pro pro smíšenou realitu se na trh dostává s cenovkou 3 500 dolarů, tedy zhruba 78 000 korun. Headset je navržený k práci, společenským aktivitám i sledování filmů a videí, zároveň se však ukazuje jako ideální terč různých vtipů a memů.

Známka kyberpunku

Headset prakticky propojuje reálný svět s digitálním, protože různé softwarové programy promítá do viditelného prostředí. V podstatě je to jako když se díváte po okolí, zatímco se vám s ním kryje obrazovka iPhonu či iPadu. Přitom ale bude možné přepnout do plné virtuální reality a okolí úplně odfiltrovat.

Senzory mají zároveň poznat, když bude chtít uživatel headsetu sledovat okolí nebo se bavit s jinou osobou, a upozadit v tom případě artificiální prvky obrazovky. K ovládání přitom nejsou potřeba žádné ovladače, vše se ovládá hlasem či rukama snímanýma senzory. Není divu, že headset nebude úplně za hubičku, byť se internet nad cenou zařízení královsky baví.

Někteří uživatelé nadhodili, že za tu cenu budou moci uživatelé skutečně bojovat v diskusích na Twitteru. Případně že rozhodnutí mezi koupí ojetého auta a pořízením headsetu je skutečné dilema.

Co všechno budou muset zákazníci udělat, aby si headset mohli koupit? Uživatel našel odpověď v reklamě: Prodat všechno ostatní, co vlastní!

Jiné reakce se ale snaží na věc podívat z více logického úhlu a nabízejí případné argumenty nejen pro podivně vysokou cenu, ale také důvody, proč v budoucnu cena Vision Pro znatelně klesne.

Vision Pro totiž podle jedné z uživatelek užijí spíše velké firmy a vývojáři, protože drahá novinka má spíše praktické účely, a tak není cenově přístupná pro běžné uživatele. Zároveň odhaduje, že za přátelštější cenu bude na trhu zhruba za pět let. Nicméně už v roce 2024 bude headset dostupný za cenu ojetého auta.

Zdroj: IGN

Adam Vala

Sdílejte článek
Štítky Apple Apple Vision Pro

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný