30. června 2024 12:31

Procházkova první slova po tvrdém K.O. s Pereirou: Teď existuje jediná cesta

Zdrcený Procházka předal svým fanouškům ultimátum, které si sám na sebe připravil.

Nebyl to jeho večer. V titulové odvetě o pás šampiona UFC v polotěžké váze ho nejdříve poslal Alex Pereira k zemi v závěru prvního kola a své dílo pak dokončil hned na začátku toho druhého drtivým kopem levou nohou do hlavy – K.O. Z nočního Las Vegas Jiří Procházka nahrál skrze svůj účet na sociální síti X dost jasný vzkaz všem zklamaným fanouškům.

„Ahoj všichni. Děkuju za vaši podporu a děkuju taky Alexovi za zápas. Byls lepší. Aktuálně mám na mysli jedinou věc, že se musím zlepšit na vyšší úroveň, nebo už nikdy nebojovat. Takhle jednoduché to je. Abych byl silnější, tohle je cesta. Díky, uvidíme se v tělocvičně,“ prohlásil a vztyčil ruku vzhůru, aby ukázal, že ho nezlomil ani tvrdý knockout před plnou halou.

Pokud bude chtít ještě znovu usilovat o pás šampiona, bude muset být trpělivý a postupovat krok za krokem. Slavný český MMA trenér André Reinders je však přesvědčený, že šanci ještě dostane: „Jirka je atraktivní bojovník. Nejen stylem boje, ale i svou image samuraje. Pro UFC zůstává zajímavý. Určitě mu dají šanci. Jen to v nejbližší době už nebude o titul. Bude se k té šanci muset znovu probojovat. Věřím, že to bude brzo – snad to zabere nanejvýš jeden, dva zápasy, kdy zase porazí někoho z top pětky, načež může o titul zabojovat potřetí. Věřme, že se mu to povede.“

Dřívější rozhovor s Jiřím Procházkou o tom, co ho pohání vpřed:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný