7. srpna 2023 11:55
Adam Vala

Nenáviděný Jake Paul pokořil legendu UFC. Sestřih zápasu ukazuje škrcení i pád na zem

Youtuber a boxer Jake Paul nastoupil do ringu proti legendárnímu zápasníkovi UFC.

Stejně jako všechny předchozí zápasy youtubera a rádoby boxera Jakea Paula i ten poslední proti legendě UFC Nateu Diazovi provázely před začátkem velkohubá prohlášení, nadávky a provokace. Jakmile však úder gongu zahájil první kolo jejich dlouho očekávaného střetu, k němuž došlo v American Airlines Center v Dallasu, bylo na čase všem těm drsným slovům dostát a předvést výkon, na který fanoušci obou zápasníků měsíce nedočkavě čekali.

Samotný zápas následně trval deset kol a milovníci dlouhých vypjatých boxerských klání si v něm rozhodně přišli na své. Ačkoliv pak nálada v aréně jasně nahrávala Diazovi (Paul si dokonce vyslechl bučení i při nástupu), vývoj tohoto klání většinu času kontroloval spíše nenáviděný youtuber. Tomu se dokonce v jednom kole povedlo Diaze úderem poslat k zemi, 38letý šampion UFC se ale záhy postavil zpátky na nohy a zápas tak mohl pokračovat.

Během osmého kola se pak Diaz dokonce zmohl na několik přesných protiúderů, čímž už tak unaveného Paula zahnal mírně do kouta, a chvíli tak získal zápasovou převahu. Vyrovnanější koneckonců byla i zbylá dvě kola, kde Diaz dokonce v jednu chvíli chytil Paula do kravaty. Box se ale bohužel pro něj řídí maličko jinými pravidly, ve finále mu to tedy nebylo nic platné.

Po deseti kolech rozhodčí jednoznačným verdiktem přiřkli výhru na body Paulovi, který si tak opět jednou potvrdil, že když nastoupí do ringu proti veteránům o generaci starším, než je on sám, většinou je svým elánem udolá, zatímco v jeho zápase proti o dva roky mladšímu Tommy Furymu měl daleko větší problémy a taky nakonec zaslouženě prohrál.

Nicméně respekt oběma zápasníkům za to, jak ihned po jejich duelu dokázali postavit své spory stranou a jeden druhému prokázali úctu. „Je to válečník. V prvním kole jsem ho měl, ale pořád šel dopředu. Nikdo ještě neustál tolik ran,“ řekl po boji Paul. Následně měl Diaze vyzvat k odvetě, což údajně slavný UFC rváč přijal.

Zdroj: Dexerto, MMA Fighting

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný