27. června 2023 14:45

Cristovao dělal akrobatické kousky na Evropských hrách jen pár týdnů po operaci

Obří sportovní akce musí mít razantní start, k čemuž přispěl i hvězdný český zástupce.

Zahajovací ceremoniál Evropských her se konal na polském stadionu Miejski v Krakově, kam se vejde až 33 tisíc diváků. Jednalo se o obří show plnou světelných efektů a hudebních vstoupení. Jedním z interpretů byl i populární český zpěvák Ben Cristovao, který se na pódium spustil na lanech za zpěvu písně Future Champs. Ani ne před měsícem přitom absolvoval operaci ramene. „Byla spousta otázek a málo času si vše v klidu vyzkoušet, ale dopadlo to skvěle,“ pochvaluje si zpětně Cristovao.

Pořadatelé Evropských her během zahajovacího ceremoniálu připomněli slavné osobnosti polské historie, jako byli skladatel Frédérick Chopin, astronom a matematik Mikuláš Koperník či papež Jan Pavel II. – nadšený sportovec a fanoušek.

Slavnostní show byla napěchovaná pěveckými vystoupeními. Na pódium se na lanech spustil i Ben Cristovao. O něco později začali na plochu stadionu v Krakově nastupovat sportovní výpravy ze 48 zemí Evropy.

„Mělo to nádhernou atmosféru. Bylo vidět, že tím žije celé Polsko a všechny zúčastněné země a bylo super být součásti,“ pochvaluje si český zpěvák. „Nejnáročnější byla určíte změna plánu začátku mého vystoupení, kdy mě zavěsili na akrobatická lana,“ přiznává zpětně Cristivao. „Tím, že jsem měl relativně krátce po operaci, tak tam byla spousta otázek a málo času si vše v klidu vyzkoušet, ale dopadlo to skvěle.“

A jak vnímal české sportovní reprezentanty? „Byli velmi soustředění, a tak jsem nechtěl ani moc navazovat konverzaci a spíše jsem komunikoval s dalšími umělci, kteří byli účastni zahajovacího ceremoniálu.“

Sám Cristovao začínal kariéru coby sportovec. Jako snowboardista zaznamenal i několik triumfů. Změny své životní cesty ale rozhodně nelituje. „Měl jsem pro to pádný důvod a krom krásných zážitků mi navíc konec se snowboardingem vytvořil prostor pro muziku a brazilské jiu jitsu,“ vysvětluje.

Cristovao už několikrát zpíval před zaplněnou O2 arenou, ale vystoupení na Evropských hrách bylo přece jen jiné. Podobně jako sportovci reprezentoval Česko. „Určitě jsem cítil zodpovědnost, dát ze sebe v tu chvíli všechno, a to jsem udělal. Nemyslím, že jsem něco podcenil a věřím, že to bylo vidět,“ dodává zpěvák.

Zdroj: Autorský text

Ondřej Němec

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný