15. června 2018 15:33

5 mladých talentů, kteří se můžou stát hvězdami letošního MS ve fotbale

Nepatří sice ještě mezi nejzářivější hvězdy, ale právě tohle mistrovství to může změnit.

Svá nejlepší fotbalová léta mají ještě před sebou, ale už teď vyčnívají vysoko nad většinu ostatních. Vybrali jsme největší mladé talenty, od kterých se na letošním mistrovství čekají velké věci. Konkurence byla veliká, takže třeba takový Paulo Dybala zůstal těsně pod čarou.

Delle Alli – 22 let (Anglie)

V uplynulé sezoně byl tenhle ofenzivní středopolař klíčovým hráčem londýnského Tottenhamu s devíti góly a deseti přihrávkami. "Ve vápně se chová jako útočník, mimo vápno hraje jako záložník," popsal ho jeho klubový trenér Mauricio Pochettino. Když má míč, vždy to smrdí gólem. On sám svůj styl popisuje jako "něco mezi Gerrardem a Yayou Touré". Jen kdyby tolik nesimuloval...

Ousmane Dembélé – 21 let (Francie)

Ještě předminulou sezonu hrál za francouzské Rennes, kde ho přirovnávali ke Cristianu Ronaldovi pro jeho tah na branku a vzácně vyrovnanou kombinaci ofenzivních dovedností.

Sáhla po něm Borussia Dortmund, které se jeho nákup bohatě vyplatil. Koupila ho za 15 milionů eur, aby ho po jedné fantastické sezoně prodala za 100 milionů Barceloně, která v něm vidí náhradu za Neymara. Víc asi není třeba dodávat.

Kylian Mbappé – 19 let (Francie)

Nejzářivější příklad nastupující generace francouzských supertalentů se jmenuje Kylian Mbappé, který už v sedmnácti letech patřil mezi top hráče francouzské Ligue 1 a pomohl svému Monacu k vítězství v lize i skvělému umístění v Lize mistrů, kde např. rozhodujícím gólem vyřadil Manchester City.

Přetahovanou mezi největšími kluby nakonec vyhrál Paris Saint-German, který si ho vzal na hostování a pojistil si přestup částkou 180 milionů eur. V útoku se vedle Neymara a Cavaniho rozhodně neztratil (21 gólů), a přestože je druhým nejmladším hráčem na turnaji, čekají se od něho velké věci.

Marco Asensio – 22 let (Španělsko)

V nabušeném kádru Realu Madrid se stal rychle oblíbencem trenéra Zidana, ačkoli často nastupuje až v průběhu utkání, zapsal si v uplynulé sezóně 53 zápasů a 11 branek. Jeho bleskové průniky a skvěle načasované přihrávky rozhodly hromadu utkání. Může hrát ve středu i nalevo – a to v záloze i útoku. Jako žolík funguje skvěle, ale doufáme, že ho uvídíme i od začátku v základní sestavě.

Gabriel Jesus – 21 let (Brazílie)

Největší šanci stát se hvězdným benjamínkem turnaje dáváme tomuhle drobnému Brazilci, kterému musel uvolnit místo v útoku Manchesteru City sám Sergio Agüero. Nastoupí totiž ve středu zřejmě nejlepšího útoku turnaje s křídly Neymarem a Coutinhem. Dopředu umí naprosto všechny styly, takže ho klidně můžeme vidět taky v popředí zálohy, na křídle nebo jako čistokrevnou devítku.

Koho tipujete jako největší mladou hvězdu letošního mistrovství?

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný