7. srpna 2024 17:30

Hlavní inspirací 2. série Wednesday bude drsná hororová klasika. Jenna Ortega prozradila, na co se můžeme těšit

Do populárního seriálu vstoupí smrt v jedné ze svých nejobávanějších podob.

Jenna Ortega, hlavní hvězda mysteriózního seriálu Wednesday, prozradila, že druhá sezóna přitlačí na horor. Hlavní a přímou inspirací totiž má být klasická povídka Maska červené smrti od britského velikána Edgara Allana Poea, která poprvé vyšla už v roce 1842, ale dodnes nepřestává fascinovat svou morbidností a děsivostí.

Čtěte také: Nejlepší horory roku 2023: Chcete se bát? Pusťte si nový Vřískot nebo Medvídka Pú

Ortega v rozhovoru pro Vanity Fair řekla, že si seriál nejvíce vezme z filmové adaptace z roku 1964, v níž si zahrál slavný Vincent Price a jedná se o jedno ze zajímavějších děl gotického hororu s výraznou až divadelní stylizací. „Atmosféra bude hororovější, ale ne že bychom najednou byli nejděsivějším seriálem všech dob. Vždyť se na to dívají i šestileté děti,“ zbrzdila trochu nadšení milovníků filmové úzkosti a temna. Ostatně Wednesday stojí hlavně na sarkasmu a černém humoru.

Dění na Nevermore Academy přesto nabídne více žánrových libůstek. „Dali jsme tam například prvek, kdy se Wednesday znenadání zjeví před očima. Sama je tak vlastně takovou lekačkou... Jsou tam fakt dobré hlášky a myslím, že všechno je prostě větší a akčnější. Každá epizoda bude působit víc jako samostatný film, což je fajn,“ popsala jednadvacetiletá hvězda narozená v Kalifornii rodičům s mexickými a portorikánskými kořeny.

Maska červené smrti vypráví příběh prince Prospera, který se rozhodl ukrýt před pandemií moru za vysokými zdmi odlehlého kláštera. Dobře ho zásobil a odstínil od utrpení a šílenství tam venku, nahnal do něj početné dvořanstvo i umělce, kteří se měli postarat o to, aby stále panovala dobrá nálada. Jenže skrze západní černou komnatu se přes veškeré křečovité veselí stále šíří hluboký zvuk hodin a nejistota. A pak se na okázalém maškarním bálu objeví podivný host s odpudivou maskou Červené smrti...

Slavný příběh zajímavým způsobem zpracovala druhá epizoda oceňovaného hororového seriálu Pád domu Usherů (2023) od Mikea Flanagana, který z maškarního bálu udělal sondu do poživačného sexuálního života Usherovců, kdy exkluzivní orgie osudovým způsobem směřují k masakru.

Druhá sezóna Wednesday bude patřit také hercům jako Luis Guzmán (Gomez Addams), Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Joy Sunday (Bianca), Joanna Lumley (Pramáti), Emma Myers (Enid), Steve Buscemi (Barry Dort), Billie Piper (Capri) nebo Thandiwe Newton (Dr. Fairburn). Mezi hvězdnými hosty pak nebudou chybět Jamie McShane, Frances O’Connor, Haley Joel Osment, Heather Matarazzo, Joonas Suotamo, Fred Armisen či Christopher Lloyd.

Osmidílná 2. série Wednesday zatím nemá ani přibližné datum premiéry.

Zdroj: Vanity Fair, Total Film

Video: Oznámení 2. série Wednesday

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický