28. července 2024 15:35

Jeden z nejdrsnějších hororů roku bude i v českých kinech. Necenzurovaný trailer možná nedokoukáte

Trailer hororu Terrifier 3.

Hororoví fajnšmekři se konečně dočkají i na plátnech českých kin.

Talentovaný režisér Damien Leone si mezi fanoušky hororu stihl pouhými dvěma filmy vydobýt kultovní status. Hovoříme o jeho sérii Terrifier s vraždícím klaunem Artem (David Howard Thornton), který je skutečně věrný svému jménu. Vraždí totiž se skutečně psychopatickým smyslem pro "krásu" a své oběti nejdříve vystavuje nezvladatelným dávkám děsu a teroru.

KVÍZ: Jak dobře znáte seriál Buffy, přemožitelka upírů? Otestujte si znalosti klasiky, která je zpátky na obrazovkách Prima COOL.

První díl v roce 2017 způsobil virální senzaci kombinací obřích dávek syrového gore a zároveň schopností natočit s minimálními prostředky dílo, které dalece přesahuje béčkový standard žánru, aniž by popíralo jeho prověřené postupy. Dvojka v roce 2022 dokázala veškerý potenciál ještě zúročit, když s rozpočtem pouhých 250 tisíc dolarů vydělala úctyhodných 15 milionů. Bodovala rovněž u kritiků, jak ukazuje 86 % kladných recenzí na Rotten Tomatoes.

Trojka nechystá žádný převrat, ale způsobů, jak diváky šokovat a překvapovat, jistě najde spoustu. Art tentokrát bude řádit o Vánocích, což svátky obyvatel okresu Miles zbarví výrazně do ruda. Do role Sienny se vrátí Lauren LaVera. Z dalších herců uvidíme Daniela Roebucka, Bryce Johnsona nebo Bradleyho Strykera.

Terrifier 3 přinese hororovým fanouškům předčasné Vánoce 2024. Do českých kin totiž vstoupí už 24. října.

Zdroj: Bloody Disgusting, IndieWire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický