27. srpna 2024 14:57

Michael Bay na stopě skutečného sériového vraha. Z nového traileru mrazí

Trailer dokumentární série Born Evil - The Serial Killer and the Savior.

Specialista na nablýskanou akci nečekaně zabrousil do dokumentárního žánru.

Michael Bay si na chvíli odskočil od velkých produkcí, jakých má za sebou spoustu – stačí vzpomenout na Transformers, Armageddon, Skálu, Pearl Harbor nebo třeba Mizery. Natočil totiž svůj první seriál, pětidílný kriminální dokument pro kanál Investigation Discovery.

Jmenuje se Born Evil: The Serial Killer and the Savior a zaměřil se v něm na relativně méně známý, ale o to zajímavější případ sériového vraha a kanibala Haddena Clarka, přezdívaného Nenasytný tuňák. Nebudeme spoilerovat více než trailer, Bay však slibuje, že s Clarkem i jeho okolím udělal sérii rozhovorů a zaměřil se na mnoho neobjasněných úmrtí, která jsou s ním spojována.

„Během své kariéry jsem se vždy soustředil na setkávání se skutečnými lidmi – od vědců všeho druhu přes provazochodce, chytače aligátorů, policisty až po bankovní lupiče, a dokonce i krále a královny – a získával tak skutečné poznatky pro své filmy. S Clarkem jsem mluvil ve vězení nespočet hodin, abych mohl proniknout do mysli a psychologie člověka, kterého FBI spojuje s nevyjasněnými případy ve více než dvaceti amerických státech,“ naznačil Bay.

Další rozhovory zahrnují vrahova bratra Geoffa Clarka, i jeho bývalého spoluvězně Jacka Truitta, jemuž se svěřoval, jelikož ho ve stavech paranoidní schizofrenie považoval za Ježíše. Právě Jackovi je věnován velký prostor v upoutávce.

Dokumentární série Born Evil: The Serial Killer and the Savior zamíří na obrazovky už 2. září 2024 a má být dostupná i na streamovací platformě Max.

Zdroj: Geek Tyrant, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický