10. listopadu 2023 10:13

Fantasy událost roku v prvním traileru. Hraná adaptace Avatara fanoušky nadchne

Český trailer hraného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi

Jedna z nejlepších fantasy sérií se už podruhé dočká hrané adaptace. Teaser se podle všeho pokusí napravit, co napáchal předchozí film.

Animovaný seriál Avatar: Legenda o Aangovi z let 2005 až 2008 se mezi fanoušky dobrodružné akční fantastiky těší kultovnímu postavení. Stejnojmenná hraná devítidílná novinka slibuje být jeho co nejvěrnější adaptací. A první trailer rozhodně nezklamal! Fanoušci originálu tak můžou zapomenout na rozčarování, které přinesla hraná adaptace M. Nighta Shyamalana z roku 2010 s českým názvem Poslední vládce větru.

Oddanost předloze

Shyamalanův Poslední vládce větru přistoupil ke ztvárnění postav o poznání osobitěji a vtiskl filmu vážnější a temnější tón, přičemž se příběh odvyprávěný ve dvacítce dvacetiminutových epizod pokusil zvládnout v hodině a půl. Výsledek byl překotný a chaotický. Snažil se o dojem hlubokého příběhu s prvky východních filozofií, byť v zásadě ukazoval jen zadumané a vážně se tvářící postavy chrlící oheň nebo jiné živly. Nový seriál vystihuje jádro značky, které je oddechové a zábavné, ale přitom umí předat i skryté a složitější motivy.

Animované předloze odpovídá casting i kostýmy a z hraných postav vytvářejí místy téměř doslovné kopie jejich předloh, totéž platí pro barevnou paletu. Upoutávka v podstatě představuje ideální řešení, kdy zve úplné nováčky, ale zároveň dává skalním možnost se znovu ponořit do oblíbeného světa.

Zda budou skutečně potěšení, se uvidí 22. února 2024, kdy má hraná seriálová adaptace premiéru. V hlavních rolích se představí Gordon Cormier (Aang), Kiawentiio (Katara), Ian Ousley (Sokka), Dallas James Liu (Princ Zuko), Daniel Dae Kim (Ozai), Paul Sun-Hyung Lee (strýček Iroh), Elizabeth Yu (Azula) či Ken Leung (Velitel Zhao).

Zdroje: Screen RantEW

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný