26. srpna 2024 14:30

Seriálová pecka roku. Ted Lasso se vrátí, ale bez jedné oblíbené postavy

Fanoušci svérázného fotbalového trenéra a jeho týmu už začali ztrácet víru.

Seriálový fenomén Ted Lasso si odkroutí ještě minimálně jednu sezónu. Prestižní filmové magazíny Deadline a Variety totiž současně potvrdily, že čtvrtá řada seriálu s Jasonem Sudeikisem v hlavní roli už se intenzivně chystá, aby už začátkem roku 2025 mohla padnout první klapka.

Samotní tvůrci dříve prohlašovali, že jejich původním plánem byly právě tři řady, takže když se seriál dojemným způsobem v květnu 2023 epizodou So Long, Farewell uzavřel, málokdo čekal, že by se ještě celý tým dal někdy dohromady. Pravděpodobnější se jevil spíše spin-off, už vzhledem k tomu, že jednotlivým hereckým hvězdám postupně vypršely kontrakty.

Už o víkendu se začaly množit zvěsti, že nové smlouvy podepsala stěžejní britská trojice: Hannah Waddingham hrající majitelku AFC Richmond Rebeccu Walton, Brett Goldstein ztvárňující tvrďáka Roye Kenta a Jeremy Swift, který se ujal role sportovního manažera klubu Leslieho Higginse.

V plném zápřahu už jsou údajně dva stěžejní tvůrci a spoluproducenti, kteří od počátku stojí také před kamerou v rolích Teda (Sudeikis) a jeho parťáka kouče Bearda (Brendan Hunt). Nebude chybět ani postava Keeley Jones v podání herečky Juno Temple, která na sebe mezitím upozornila oceňovanými výkony v seriálech Fargo a Nabídka. Zatím to bohužel vypadá, že bude chybět napravená fotbalová primadona Jamie Tartt, jehož představitel Phil Dunster je už totiž upsaný novým řadám seriálů Ďáblova hodina a Na povrchu. Mělo by však jít o výjimku, protože ostatní herci jsou dle dosavadních informací připraveni naskočit.

Ted Lasso vznikl na základě fiktivní postavy trenéra, kterou Sudeikis původně vytvořil pro poutací skeče televizní stanice NBC Sports k přenosům z britské nejvyšší fotbalové soutěže Premier League. Nakažlivě pozitivní příběh zabodoval u kritiků, ale ještě více u diváků, když se stal nejsledovanějším americkým seriálem v každé ze svých dosavadních tří sezón. Jeho návrat tak v tomto směru dává jasný smysl.

Zdroj: Deadline, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický