15. července 2024 12:18

Smrt Shannen Doherty zdrtila Donnu, Brandona i Kelly z Beverly Hills 90210

Přečtěte si dojemné vzpomínky kolegů a kamarádů z její nejslavnější role v televizním fenoménu, který definoval devadesátá léta.

Shannen Doherty prohrála svůj devítiletý vysilující boj s rakovinou a ve věku pouhých třiapadesáti let zemřela ve svém domě v kalifornském Malibu. Vzpomínkami i slovy útěchy přispěli také herečtí kolegové ze seriálové klasiky Beverly Hills 90210, v níž jí patřila role Brendy Walsh.

„Zpráva o úmrtí mé kamarádky Shannen mě šokovala a zarmoutila. Byla od přírody silná, bude mi chybět. Posílám lásku a světlo její rodině v těchto temných časech,“ napsal v instagramovém příspěvku Jason Priestley, který v seriálu ztvárnil jejího bratra Brandona. Společnou fotografii z nedávné doby se spoustou symbolů zlomených srdcí pak sdílela Tori Spelling (Donna): „Neumím to ještě slovy vyjádřit, ale my jsme věděly, a to je na čem záleží.“

Jennie Garth, která v seriálu ztvárnila Brendinu spolužačku Kelly, zavzpomínala v širších souvislostech: „Často jsem o ní mluvila jako o jedné z nejsilnějších žen, jakou jsem kdy poznala. Naše spojení bylo skutečné a upřímné... Byla odvážná, vášnivá, odhodlaná a velmi milující i velkorysá. Bude mi chybět a vždy ji budu ctít hluboko ve svém srdci a vzpomínkách. Mám zlomené srdce při pomyšlení na její rodinu, Bowieho a všechny lidi, kteří ji milovali.“ Garth nezapomněla ani na psa Bowieho. Doherty o svém věrném chlupatém souputníkovi prohlásila, že vycítil její rakovinu ještě před lékařskou diagnózou.

Mezi kondolujícími nechybí ani Brian Austin Green, který v Beverly Hills 90210 ztvárnil školního dýdžeje Davida: „Shan, sestro, vždy jsi mě bezpodmínečně milovala. Byla jsi velkou součástí mého chápání lásky. Budeš mi chybět víc, než teď jsem schopný uchopit. Děkuji za dar, kterým jsi byla.“

Herečce známé také jako Prue ze seriálu Čarodějky byla rakovina poprvé diagnostikována v roce 2015, a to v prsu. Podstoupila tehdy mastektomii a absolvovala sérii chemoterapií a radioterapií, v důsledku léčby jí začaly vypadávat vlasy, které se tehdy rozhodla oholit. Byla si vědoma, že se nemoc může vrátit, což se stalo. V únoru roku 2020 učinila prohlášení, že má rakovinu ve čtvrtém stádiu.

Zdroj: Daily Mail, PinkVilla

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický