24. července 2023 16:55

Seriálový Percy Jackson ukázal první fotku hlavních hrdinů. Annabeth vypadá úplně jinak než v knihách

Napjatě očekávané seriálové zpracování populárního fantasy konečně ukázalo oficiální podobu hlavních hrdinů.

Osmidílný seriál s názvem Percy Jackson a Olympané se ukazuje na prvních oficiálních fotkách. Jedná se o samostatné plakáty tří hlavních hrdinů a jeden jejich společný snímek. Jelikož už je natáčení první sezony u konce, neovlivní ji stávka a neměla by se tudíž odkládat.

Plakáty ukazují Percyho Jacksona v podání Walkera Scobella (Projekt Adam), Annabeth Chase s tváří herečky Leah Jeffries (Bestie) a Grovera Underwooda, kterého ztvární Aryan Simhadri (Trevor: Muzikál). V dalších rolích uvidíme třeba nedávno zesnulého Lance Reddicka jako Dia nebo Jasona Mantzoukase jako Dionýsa. Tvůrci seriálu jsou autor knižní předlohy Rick Riordan a Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou).

První sezona by měla zpracovat děj první knihy Percy Jackson: Zloděj blesku, v níž se hlavní dvanáctiletý hrdina dozví, že je polobohem, musí přijít na tajemství svého původu v antickém panteonu bohů na Olympu a nakonec se utkat s vládcem mrtvých Hádem.

Příběh Percyho Jacksona už adaptovala taky dvojice filmu Zloděj blesku (2010) a Moře nestvůr (2013), ty však byly kritizovány fanoušky i autorem předlohy za to, že nerespektují ducha ani reálie předlohy. Snad se tedy seriálu, který nemá Annabelle tak úplně věrnou její knižní podobě, bude v roce 2024 dařit víc.

Zdroj: Deadline, Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný