30. července 2024 11:38

Rod draka láká trailerem na obří finální bitvu s ohnivou řežbou v oblacích

Trailer finále druhé řady seriálu Rod draka.

Druhá řada seriálu o pádu rodu Targaryenů dospěla do svého finále, které slibuje bitvu, jakou jsme dosud neviděli.

Černí stojící za Rhaenyrou Targaryen (Emma D'Arcy) v sedmém dílu konečně získali tolik potřebný arsenál, aby vzdorovali dobyvačnému tažení Zelených, zejména pak nelítostného Aemonda (Ewan Mitchell) sedlajícího obří dračí samici Vhagar. Rhaenyra totiž našla jezdce pro tři dosud neosedlané draky. Musela však hledat mezi bastardy, kteří mají naředěnou targaryenskou krev, což pro mnohé z nich v konfrontaci s draky znamenalo krutý konec.

„Žádné slitování,“ slyšíme v proslovu na obří bitvu, která se povede na zemi, na vodě i v oblacích, kde draci roztočí svůj ničivý tanec smrti a že budou zastoupeni skutečně do posledního, dokazuje moment, kdy Aemond přemlouvá královnu a svou sestru Helaenu, aby osedlala Dreamfyre a posílila jeho letku.

Vše výstižně shrnuje Ser Criston Cole (Fabien Frankel) slovy: „Draci tančí a muži jsou jako prach pod jejich nohama. Pochodujeme vstříc vlastnímu vyhlazení.“ Doufejme, že poslední díl vylepší celkový dojem z druhé sezóny, která po odchodu Miguela Sapochnika nepracovala s postavami a osudy tak zručně, často ztrácela tempo a vše museli zachraňovat právě draci.

Fanoušci epických fantasy nezůstanou dlouho na suchu, jelikož už 29. srpna se druhou řadou vrátí konkurenční tolkienovský seriál Pán prstenů: Prsteny moci, který dal čerstvým trailerem jasně najevo, že Sauron to tentokrát rozbalí opravdu naplno.

Zdroj: Comic Book Movie, Total Film

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický