9. srpna 2024 11:00

Nový Terminátor unikl na internet. Velký problém nemá jen Netflix

Největší hrozbou v tomto případě není Skynet, ale obyčejné internetové pirátství.

Svět anime se otřásá v základech jedním z největších úniků v dějinách. Po internetu totiž koluje několik vysoce očekávaných titulů a mezi nimi je bohužel také všech osm epizod seriálu Terminator Zero od slavného japonského studia Production IG (Ghost in the Shell) nebo několik epizod z druhé řady Arcane: League of Legends.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Pro nedočkavce musíme upozornit, že touha vidět tituly za každou cenu s předstihem bude v tomto případě znamenat opravdu velké kompromisy. Uniklé verze jsou totiž v mizerném rozlišení 400p a součástí obrazu je i watermark a časové značky – je tedy zřejmé, že jde o verzi určenou k internímu náhledu, dabingu nebo pro novináře. Teoreticky by tak nemělo být složité dohledat zdroj úniku, což však na závažnosti problému nic nemění.

Jde převážně o seriály, které produkuje nebo mezinárodně distribuuje Netflix. Unikly také úvodní čtyři epizody nové adaptace klasiky Ranma 1/2, šest epizod seriálové adaptace manga hitu Dandadan nebo celý psychologický horor Mononoke the Movie: Phantom in the Rain.

Terminator Zero patří bezpochyby mezi nejočekávanější anime letošního roku a nabídne reboot celé série v hutném thrillerovém až hororovém duchu. Sleduje bojovnici hnutí odporu Eiko (Sonoya Mizuno), která se vydá zpět do roku 1997, aby ochránila vědce Malcolma Lee (André Holland), jenž pracuje na spuštění nového AI systému (Rosario Dawson). Ten má být konkurencí nechvalně známému Skynetu, ale záleží na jeho tvůrcích, nakolik bude lepší a bezpečnější variantou.

Autorem scénáře je Mattson Tomlin (Matka versus android, Malá rybka, Projekt Power) a režíruje zkušený anime veterán Masaši Kudó (Hatajate no gotoku!, Chain Chronicle). Dalšími hlasy jsou v původním znění Timothy Olyphant (Terminátor) nebo Ann Dowd (Vědma).

Osmidílný seriál má na obrazovky dorazit 29. srpna, ale je možné, že bude premiéra kvůli úniku uspíšena.

Zdroj: Slashfilm, Dark Horizons

Video: Trailer seriálu Terminator Zero

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický