31. srpna 2023 13:30

Nejzábavnější seriál současnosti byl nečekaně zrušen. Fanoušci řeší proč

Jeden z nejoriginálnějších seriálů současnosti byl bohužel nečekaně ukončen.

Seriál Veliká, zpracovávající satiricky nadsazeným způsobem události z carského dvora za vlády legendární Kateřiny Veliké (Elle Fanning), byl po třech sezonách nečekaně zrušen. Seriál od uznávaného tvůrce a scenáristy Tonyho McNamary (Favoritka, Cruella) si přitom stihl získat mnoho fanoušků i příznivců z řad filmových kritiků.

Kanál Hulu odmítl svůj krok komentovat, takže není jasné, co ho dovedlo k radikálnímu kroku. Seriál Veliká získal sedm nominací na ceny Emmy včetně toho nejprestižnějšího v kategorii nejlepšího komediálního seriálu. Mnohá ocenění si vysloužila taky ústřední herecká dvojice Elle Fanning a Nicholas Hoult za role Kateřiny Veliké a jejího chotě Petra.

Třetí sezona nabídla mnoho zvratů, včetně úmrtí důležitých postav. V úplném závěru jsme viděli Kateřinu tančit s novým sestřihem na pecku You Shook Me All Night Long od AC/DC... a pak propuknout v pláč.

Seriál vybočoval díky břitké satiře a přímočaře nekorektnímu přístupu, k němuž patřila i brutalita, sex nebo smrt. Nabídl vděčné úlohy taky dalším hercům jakými jsou Phoebe Foy (Marial), Belinda Bromilow (Alžběta Petrovna), Douglas Hodge (generál Velementov), Gwilym Lee (Grigor Dymov), Charity Wakefield (Georgina Dymova) nebo Adam Godley (Arcibiskup).

„Streamovacím službám už se nedá věřit. Zlomí vám srdce,“ komentoval situaci jeden ze zklamaných fanoušků. Mnoho komentářů taky spekuluje, zda zrušení nesouvisí s trvající hollywoodskou stávkou a faktem, že se hvězdám seriálu mohly z důvodu odsunů křížit plány v kalendáři.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný