29. září 2024 06:00

7 nejlepších gangsterských seriálů, ve kterých poznáte nejdrsnější mafiány všech dob

Tučňák vzal streaming útokem a vzbudil chuť po dalších seriálových gangsterkách. Minimálně sedm slibných kousků by se našlo.

Rodina Sopránů

Vlajková loď HBO představila mafiány jako veskrze lidské a nejednoznačné postavy, které se pohybují mezi rodinným životem a životem za hranou zákona. Kombinace komedie a thrilleru a charismatický hlavní hrdina vytvořili dodnes nepřekonaný kult.

Čtěte také: Muž s Bentley nesmí projet. Jak pražská vražda „omylem“ odhalila mafiánského bosse

Gangy z Birminghamu

O poznání dravější a násilnější je tato dobovka z prostředí gangů z 20. let 20. století. Cillian Murphy boduje jako Tommy Michael Shelby, vůdce rodinného klanu tak ostrého, že na kloboucích nosí žiletky.

Narcos

Když přestal být ikonickým kapitánem Nascimentem z Elitní jednotky, stal se Wagner Moura ikonickým Pablem Escobarem z Narcos. Seriál zachycuje vzestup a pád nechvalně proslulého narkobarona v jedné linii a tvrdý boj bezpečnostních složek s drogovým podsvětím na straně druhé.

Perníkový táta

Podle mnohých kníže mezi seriály. Zpočátku nevinný učitel chemie Walter White (Bryan Cranston) ví, že rakovina mu příliš času nedává, a tak se rozhodne zabezpečit rodinu tím nejlogičtějším způsobem – vařením a prodejem pervitinu. Trh s drogami je na civilizovaného učitele příliš drsné místo, a jestli Walter nechce zemřít ještě předčasněji, musí se jim vyrovnat. A tak nám jeden z nejopěvovanějších seriálů všech dob servíruje působivou proměnu slušného člověka v nemilosrdné gangsterské monstrum.

Zákon gangu

Většina gangsterských ikon řeší klíčové záležitosti od stolu, borci z města Charming ale jezdí na motorkách. V Zákonu gangu jsme se společně s Ronem Perlmanem a Charliem Hunnamem dozvěděli, jak nebezpečné je pašovat zbraně poblíž Mexika – a byl to opravdu živelný a nezapomenutelný zážitek!

Brigáda

Alexandr Bělov (Sergej Bezrukov) se vrací z povinné vojenské služby, svět, který znal, mu ale zmizel před očima. Jeho milá si našla jiného a Rusko počátku devadesátých let připomíná spíš džungli bez zákona. Naštěstí jsou tu tři věrní kamarádi, o které se může opřít. A opírá se o ně tak dlouho, až se z nerozlučné čtveřice stanou šéfové nejmocnější zločinecké organizace v zemi.

Chobotnice

Jeden z nejslavnějších seriálů na téma mafie vypovídá o boji s neporazitelnými gangy lépe než kterákoli moderní gangsterka. Bezútěšný boj inspektora Corrada Cattaniho (Michele Placido) s prohnanými italskými mafiány patří mezi seriálové klasiky, které by divák neměl minout.

Zdroj: Autorský text

Video, které by vám nemělo uniknout: Trailer Tučňáka

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický