3. září 2024 15:15

10 nejhorších seriálových konců všech dob: Hra o trůny je až na třetím místě

Na světě je skutečně objektivní žebříček největších seriálových sešupů všech dob.

Tak tohle jsme si fakt nezasloužili, říkají si fanoušci, když jsou svědky, jak jejich oblíbený seriál zažívá dramatickou ztrátu kvality, a to často zrovna ve finále, které by přitom mělo přinést uspokojivé a emocionální vyústění.

Čtěte také: 21 hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

A právě na tyto případy se zaměřil datový analytik Bo McCready, který pomocí nástroje Tableau Public a údajů největší filmové databáze IMDb vytvořil žebříček seriálů, které ve svém závěru, obvykle poslední sérii, zaznamenaly největší pokles v diváckém hodnocení. Zaměřil se na ty s velkou popularitou i oblíbeností a s počtem alespoň patnácti odvysílaných epizod.

Notoricky nenáviděné jsou poslední dvě série Hry o trůny, ale ta se "probojovala" až na třetí příčku, jelikož na trůně sedí Dům z karet, u něhož tvůrci kvůli skandálům s obtěžováním vyhodili hlavní hvězdu Kevina Spaceyho a seriál tak v šesté sérii doběhl podle narychlo přepisovaného scénáře jen s účastí Robin Wright coby jeho seriálové manželky Claire Underwood. Fanouškům to evidentně nestačilo.

Druhé nejhorší zakoneční podle statistik nabídlo kultovní a u nás relativně neznámé anime The Promised Neverland (Jakusoku no Neverland), ale hořké zklamání divákům nabídlo také oceňované komediálně špionážní Na mušce, Dexter, Dva a půl chlapa nebo Jak jsem poznal vaši matku na dvanácté příčce. Níže je výpis první desítky s českými distribučními názvy:

1. Dům z karet
2. The Promised Neverland
3. Hra o trůny
4. Na mušce
5. Dexter
6. Dva a půl chlapa
7. Ragnarök – Konec světa
8. Power
9. Bloodline
10. Bořiči mýtů

Souhlasíte s pořadím? Jaké by byly vaše nominace?

Zdroj: The Daily Mail, The Tab

Video: Trailer druhé řady seriálu Rod draka, prequelu Hry o trůny

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický