3. ledna 2024 16:55

Klip z nové marvelovky ukazuje drsnou bitku s Daredevilem. Ta rozděluje fanoušky

V nové ukázce se do sebe pustí dva handicapovaní drsňáci. Příznivce daredevilovské drsnosti ale spíše děsí.

Marvel se rozhodl vrátit k drsné a špinavější poetice, kterou dříve představoval seriálový Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage či Iron Fist. Echo, spin-off minisérie Hawkeye, sleduje stejnojmennou neslyšící hrdinku, dřívější chráněnku mafiána Wilsona Fiska. A byť první trailer vypadal slibně, nová minutová upoutávka, v níž si to neslyšící Echo rozdá s nevidomým Daredevilem, budí spíše rozpaky.

Rány do prázdna

Upoutávku viděli diváci americké sportovní stanice Sky Sports během fotbalového přenosu a podle všeho se tvůrci snažili zavděčit právě fanouškům Daredevila. Dravý souboj zdánlivě na jeden záběr, promyšlená choreografie a nelítostné údery kazí pár drobných, leč nepřehlédnutelných detailů. Souboj dvou smyslově znevýhodněných ranařů nabízí na pohled efektní taneční pojetí jako vystřižené z oblíbených kung-fu mlátiček. Choreografie ale podle všeho převažuje nad proklamovanou drsností. Místy je vidět, že se postavy při úderech ani nedotýkají, jen naznačují údery do vzduchu. Bolestivá fyzičnost a krvavost je pryč, nahradil jí bojový tanec se skvěle koordinovanými pohyby, ale s doslovnou bezkrevností.

Čtěte také: Režisér marvelovského megahitu vyděsil těhotnou pokladní. Myslela si, že je lupič

Koneckonců, bylo by nemoudré očekávat stejný mustr, jaký nabídla někdejší seriálová pod-franšíza. Jednak proto, že Echo vyvíjí jiná streamovací služba, a také z důvodu, že čím dál houstnoucí temnota daredevilovského univerza se ukázala dlouhodobě neudržitelná jak z tvůrčího, tak z diváckého hlediska.

Zatím je brzo posuzovat celý seriál na základě jedné minuty. Lepší obrázek si uděláme 10. ledna, kdy má Echo premiéru. V titulní roli se představí Alaqua Cox. Dále účinkují Devery Jacobs, Zahn McClarnon, Graham Green nebo Tantoo Cardinal. V rolích Matta Murdocka/Daredevila a jeho věčného protihráče Wilsona Fiska/Kingpina se vrátí Charlie Cox a Vincent D’Onofrio.

Zdroje: Geek Tyrant, CBR

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný