6. září 2024 11:20

Další Stmívání vyjde rovnou na Netflixu. Takhle jste Edwarda ještě nepoznali

Dlouho spekulovaný návrat do světa Stmívání získal konkrétní podobu.

Upírská romance Stmívání se rozroste o novou kapitolu, která bude adaptací knihy Půlnoční slunce, v níž autorka Stephenie Meyer vypráví o osudovém setkání Belly Swan a Edwarda Cullena z Edwardovy perspektivy. Půjde o oficiálně oznámený animovaný seriál, který je v přípravě od dubna 2023 a práva na něj získal Netflix.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

Scénář vzniká pod vedením Sinéad Daly (Jen mi dál lži, The Walking Dead: World Beyond, Vychováni vlky), která bude rovněž jeho výkonnou producentkou. Předloha je poměrně čerstvá a vyšla v roce 2020. Autorka si už s perspektivami vyprávění hrála v knize Život a smrt: druhý pohled, v níž přehodila pohlaví hlavních postav na Beauforta Swana a Edythe Cullenovou, čemuž přizpůsobila i vyústění a samotný závěr příběhu.

Filmová franšíza Stmívání zahrnuje dosud pět filmů z let 2008 až 2012, které celosvětově utržily úctyhodné více než tři miliardy dolarů. Kariéry hlavní herecké trojice Kristen Stewart (Bella), Roberta Pattinsona a Taylora Lautnera (Jacob) nakopla do hvězdných výšin.

Zajímavostí je, že herecký výkon Roberta Pattinsona v původních filmech byl ovlivněn právě knihou Půlnoční slunce, kterou tehdy měla autorka rozepsanou a dávala z ní Pattinsonovi tipy, jak se do Edwardovy postavy lépe vcítit.

Přibližný termín premiéry ani jména dabérů seriálu prozatím nebyly zveřejněny.

Zdroj: Deadline, Variety

Video: Trailer filmu Stmívání

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický