23. října 2023 06:10

Tarantinovský seriál Bodyguardi má na Prima COOL premiéru v úterý 31. října

Vody kanálu Prima COOL se dočkaly zásadního osvěžení v podobě nového původního seriálu Bodyguardi.

Bodyguardi už od 31. října každé úterý ve 21:30 na Prima COOL!

Komediální seriál nového žánru progressive fiction říká, že i s gangstery může být legrace. Každý díl nese ucelený příběh. Jsou vyprávěny s odzbrojující nekorektní nadsázkou, berou si to nejlepší z toho, co v žánru kriminálních a gangsterských filmů vzniklo, a pracují se zajímavými popkulturními odkazy. V režii Davida Laňky a Martina Müllera se v hlavních rolích objeví Predrag Bjelac, Adam Ernest a Ondřej Malý.

Bodyguardi staví klasické gangsterky do kontrastu s českými reáliemi, což podpoří komičnost jednotlivých situací a celkového komediálního vyznění. A když k tomu připočtete důraz na vtipné dialogy, stylovou výpravu a pečlivou hudební dramaturgii, slibují být Bodyguardi přesně mířenou trefou do černého. Obrazové a střihové pojetí bude neseno ve stylu filmů Martina Scorseseho, Guye Ritchieho či Quentina Tarantina, tedy střídající stylově komponované záběry s filmovými efekty a jump cuty, včetně nezvyklých úhlů pohledu.

Hereckou jistotu a zkušenost přinesou Predrag Bjelac, Adam Ernest, Ondřej Malý, Michal Noga, Sagvan Tofi, Anna Kadeřávková, Vasil Fridrich, Denisa Pfauserová, Miroslav Táborský nebo David Švehlík.

Projekt pro Primu natočila produkční společnost No Stress Production, zastoupená producenty Martinem Müllerem a Davidem Laňkou, kteří se ujali také režie a přizvali k sobě ještě Radima Grzybeka. Martin s Davidem jsou podepsaní např. pod seriálem Hvězdy nad hlavou. David Laňka se pustil také do scénáře. Hlavní kameramanské oko patří Václavovi Tlapákovi, který je jedním z nejzajímavějších českých filmových kameramanů. Získal řadu oborových ocenění a pracoval například na filmech Bábovky, Minuta věčnosti nebo seriálu Černé vdovy.

Pár otázek pro scenáristu, režiséra a producenta Davida Laňku:

Jak byste seriál Bodyguardi charakterizovali?

Jsou jako správní bodyguardi: ostří, nekompromisní, pro slovo nejdou daleko, a kde nepomůže slovo, tam nechají promluvit pěst nebo devítku. Jdou rovnou na věc a s ničím se moc nes… nepářou. Ale na druhou stranu jsou to srdcaři. Do každé práce jdou s maximálním nasazením, ale protože to nejsou úplně promovaní inženýři, tak se občas stane, že tu práci kardinálně podělají. Ale srdcaře má osud rád, a tak to vždycky dobře dopadne (i když tedy ne vždycky pro ty, kterým mají domluvit).

V čem bude tento seriál jiný?

V tom, že má styl. Inspiraci jsme čerpali ve starých gangsterkách, a tak to gangsterské jádro seriálu, které geniálním způsobem hrají Predrag Bjelac, Adam Ernest, Ondřej Malý, Sagvan Tofi a Michal Noga, žije tak trochu ve vlastním světě. Elegantně se oblékají, jezdí v Rolls-Roycei, pohybují se v prostředí, které má styl, a k tomu všemu bude seriál nadupaný šedesátkovou a sedmdesátkovou hudbou.

Co vás při jeho natáčení nejvíce bavilo?

To, že jsme si mohli dovolit být v dnešní hyperkorektní době absolutně nekorektní. Dali jsme si jediný limit, a sice to, že se nezastavíme před ničím a před nikým. Takže dopředu počítáme asi s patnácti žalobami (smích).

Bojíte se přijetí diváků?

Ne. Jestli někdo nepochopí nadsázku a humor, říká si o vlastní díl ve druhé sérii (smích).

Můžete prozradit, kdo se v seriálu kromě zmíněných herců ještě objeví?

Jsme nadšení, že do Bodyguardů s námi šli opravdu velcí herci i do rolí, které jsou někdy doslova jednoobrazové, že je nadchla nadsázka seriálu a možnost si zahrát roli, kterou ještě nehráli. Takže například Vasil Fridrich hraje nejslavnějšího českého vězně kandidujícího na prezidenta, Miroslav Táborský švédského krále ve fiktivním uměleckém filmu a David Švehlík si s neuvěřitelným gustem střihl lehce zakřiknutého sídlištního vraha.

Bodyguardi už od 31. října každé úterý ve 21:30 na Prima COOL!

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný