20. srpna 2024 16:05

Další selhání ve světě Star Wars. Fanoušci se nedozví, jak skončí příběh nejhoršího seriálu

Závěrečný zvrat zůstane navždy nedořešen.

Akolytka patřila mezi další z rozporuplně přijatých počinů ze světa Star Wars poté, co ho George Lucas v roce 2012 prodal společnosti Disney. Osmidílný seriál z fanoušky oblíbené éry Vysoké republiky dokázal diváky zaháčkovat zvratem ve finální epizodě a přichystat si je na další řadu... ta však nikdy nepřijde.

Podle zdrojů magazínu Deadline totiž nebylo vedení Lucasfilmu spokojeno s ohlasy ani sledovaností a rozhodlo se neodklepnout tvůrkyni Leslye Headland (Ruská panenka, Milenci těch druhých) pokračování. Akolytka sice začala skvěle a první epizodou se stala dosud nejsledovanější seriálovou epizodou Disney+ v roce 2024, jenže s dalšími díly zájem opadal. Zvedl se až s finální epizodou, která se však podle statistik společnosti Nielsen přesto sotva dostala do první desítky.

Leslye Headland představila vedení svou vizi pro druhou sezónu, ale to jí mělo sdělit, že jednoduše nesplnila zvýšené požadavky, které aktuálně platí pro drahé seriály s rozpočtem přes 100 milionů dolarů.

Fanoušci Star Wars však nezůstanou na suchu. Ještě letos v prosinci dorazí další seriál Bludná banda (Skeleton Crew) od Jona Wattse (nejnovější Spider-Man trilogie), pokračování dostane i The Mandalorian v podobě celovečerního vyvrcholení The Mandalorian & Grogu, a druhá sezóna čeká i seriály Ahsoka a Andor.

Zdroj: IndieWire, Deadline

Video: Trailer Akolytky

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický