11. září 2023 14:40

Elon Musk a Grimes spolu mají třetí dítě. Jeho jméno opět vyvolává údiv

Technologický miliardář dostál své pověsti a svému potomkovi opět zvolil hodně neobvyklé jméno.

Elon Musk (52) nějaký čas skrýval, že má třetí dítě s kanadskou hudebnicí Grimes (32). Informaci přinesla nová biografie Elon Musk od proslulého Waltera Isaacsona, autora knih Steve Jobs nebo Leonardo da Vinci. Samotný miliardář zprávu následně potvrdil a v příspěvku na své sociální síti X (respektive Twitter) prozradil taky jméno chlapce.

Potomek se jmenuje Tau Techno Mechanicus, neboli zkráceně Tau. V dospělosti ho tak budou oslovovat pan Tau, což má pro českého čtenáře vtipné popkulturní souvislosti. Tau je devatenáctým písmenem řecké abecedy a v částicové fyzice označuje záporně nabitou elementární částici a jediný lepton, který se rozpadá na hadrony.

Prvním dítětem Muska a Grimes byl chlapec narozený v roce 2020, kterého pojmenovali X Æ A-Xii nebo zkráceně X. Druhým o dva roky později holčička Exa Dark Sideræl neboli Y. Musk oznámil vztah s Grimes v roce 2018, v roce 2021 oba upřesnili, že už spolu nejsou v tradičním vztahu, ale chtějí se věnovat společným potomkům.

Musk už má celkem 11 veřejnosti známých dětí. V červenci 2022 vyšlo ze soudních dokumentů najevo, že z doby, kdy měla Grimes druhé dítě, porodila společná dvojčata Shivon Zilis, což je manažerka v Muskově firmě Neuralink.

Zdroj: Sky News

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný